Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Férfi kézilabda MK - Pick Szeged-Telekom Veszprém

2 veszprémi csapat a döntőben

Tegnap lejátszották a 2 elődöntőt a férfi kézilabda Magyar Kupában a győri Audi Arénában. Nagyon röviden összefoglalva, mindkét elődöntőt a veszprémi csapat nyerte 30:27-re.

Az első elődöntő a Budakalász KZRT – Fejér B.Á.L. Veszprém mérkőzés volt.

Éles József alakulata Fazekas Gergő vezérletével már 5 góllal vezetett az első félidő végén. A második félidőben végig okosan játszottak és végül 3 gólos különbséggel megnyerték a mérkőzést. Azért az nagy kérdés, hogy ez a nagyon szimpatikus, sok-sok tehetséges magyar kézilabdázóval felálló veszprémi csapat mire lesz képes ősszel az EHF kupában, ráadásul Fazekas Gergő nélkül? De ez a jövő kérdése…most csak annyit kívánhatunk, hogy élvezzék ki a döntő minden pillanatát, ami a csapat történetének legnagyobb sikere.

A második elődöntőt a Telekom Veszprém – Pick Szeged játszotta.

Az első komoly meglepetés a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy nem volt teltház. Nagyon érdekes kérdés, hogy ennek mi lehet az oka. Pár éve Debrecenben volt a döntő, 8.000 néző volt a helyszínen, és rengetegen maradtak jegy nélkül, annak ellenére, hogy komoly távolságot kellett utazni a szurkolóknak. Ha jövő héten sem lesz tele a szegedi aréna, az komoly kritika lesz a szegedi szurkolók részéről.
A mérkőzés első félidejében remekül játszott a Szeged. Mikler, Bombac és Bodó remek teljesítményének köszönhetően 2 gólos előnnyel zárták a kékek az első 30 percet. A második félidőben átalakította a védekezését a Veszprém, sokkal szorosabban fogták Bombacot. Egy 5:0-s sorozatnak köszönhetően átvették a vezetést és a meccs végéig meg tudták tartani az előnyüket. Többször feljött egy gólra a Szeged, de az egyenlítés nem sikerült nekik. A mérkőzés végig nagyon izgalmas volt, nagyon szép megmozdulásokkal, akciókkal, de rengeteg volt a hiba is. A Veszprémnek ennél jobb teljesítményre lesz szüksége, ha 6. alkalommal is ott szeretne lenne a kölni Final 4-on.
Azt azért meg kell említeni, hogy nagyon gyenge színvonalú volt a játékvezetés. Mindkét csapat kárára többször súlyosan tévedtek. Lehet, hogy szerencsésebb lenne visszatérni oda, hogy a szövetség külföldi bírókra bízza a Szeged-Veszprém meccseket.

A mai döntővel (20:00 óra – M4 Sport) kapcsolatban annyit lehetne írni kicsit viccesen, hogy biztosan veszprémi csapat nyeri. Nem csak az biztos, hogy veszprémi, hanem az is, hogy a Telekom Veszprém fogja megnyerni a kupát. A kérdés csak az, hogy mekkora lesz a különbség? Nagyon reméljük, hogy ez a mérkőzés a kézilabda ünnepe lesz, zúgjon a HAJRÁ VESZPRÉM és minden játékos ússza meg sérülés nélkül, mert az Alborg teljes keretre lesz szükség.

/Fotó és grafika: MTI – Krizsán Csaba/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)