Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
gyermek vízilabda

8 indok arra, hogy miért vízilabdázzon a gyermekünk

1. Teljes fizikai gyakorlatot biztosít

A vízilabda kiváló fizikumot igénylő sportág, rengeteg úszással. Amennyiben gyermekünk nem érdeklődik a sportok iránt, az olyan problémákkal is együtt járhat, mint az unalom, a lustaság és a túlsúly. Ha tenni szeretnénk ez ellen, a vízilabdázás remek megoldást jelenthet, hiszen a rendszeres testmozgással kiküszöbölhető mindez.

2. Megerősíti az izomzatot

Mivel ez a sport igénybe veszi az egész testet, az izmokat és a végtagokat, így kiválóan segíti a különböző izomcsoportok növekedését. A kamaszodó fiúk számára különösen fontos az izmaik fejlesztése, de ugyanúgy a lányok is nagy előszeretettel formálják alakjukat minél sportosabbra.

3. Növeli a pontosságot és a precizitást

A labdával a kapuba találni hatalmas koncentrációt igényel. Hibátlan célzás és mérnöki pontosság szükségeltetik hozzá, melyeket csak kitartó gyakorlások árán sajátíthatunk el. A célzás és a precizitás fejlesztése olyan készség, amelyből gyermekünk egész életében rengeteget profitálhat.

4. Önfegyelemre nevel

Az összes sportághoz hasonlóan a vízilabdának is megvannak a maga szabályai. Ha ezeket nem tartjuk be, az szankciókkal járhat. Ez egy tökéletes módszer arra, hogy gyermekünk tiszteletben tartsa a szabályokat és növelje benne a versenyszellemet.

5. Stratégiát tanít

Minden sportágnak megvannak a különböző stratégiai elemei, amelyekkel eredményesek lehetünk. A  passzolási és lövési technikák rendkívül kiemelt stratégiai sporttá teszik a vízilabdázást. Ez ismét egy olyan lényeges képességet fejleszt, amely gyermekünk számára egész életében hasznos lesz.

6. Csapatmunkára nevel

A víziabda egy csodálatos sport, amely megtanít csapatban gondolkodni és játszani, így a társainkkal együttműködve győztes stratégiát érhetünk el. Igazi összeszokott csapatként játszani a legjobb módja annak, hogy megbecsüljük és értékeljük a csapatszellemet.

7. Segít új barátokra lelni

Gyakran hallhatjuk gyermekeinktől: „Nincsenek igazi barátaim”. Ez történik, ha a gyerek egész nap otthon ül, elzárkózik a külvilágtól, nem sportol és nem vesz részt szabadtéri foglalkozásokon. Egy csapatnak a tagjává válni (különösen ha az egy vízilabda csapat) nagyszerű dolog, hiszen életre szóló barátságok köttethetnek.

8. Növeli az önbizalmat

Minden alkalommal, amikor gyermekünk egy-egy dobásból betalál a kapuba, fokozatosan növeli a magabiztosságát. A fejlődés folyamatossá válik, a labda egyre inkább engedelmeskedni fog neki, amely további önbizalommal vértezi fel, pozitív hatásokat kiváltva személyiségében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)