Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A bajnoki arany után az ezüst sorsa is eldőlhet Olaszországban

Azzal, hogy a Serie A-t egész évben magabiztosan domináló Inter „idegenben” legyőzte a Milant, öt körrel a vége előtt 17 pontos előnyre tett szert az őt üldöző városi riválissal szemben, vagyis bajnok lett. A piros-feketéknek most újabb komoly rangadó jön, amelyet viszont ők kezdenek „előnyről”.

A Milan ugyanis 5 ponttal előzi a harmadik helyen tanyázó Juventust, amely szombat este hazai pályán fogadja a Rossonerit. A Juve győzelme nyílttá tenné az ezüstkérdést, az iksz bőven a vendégeknek jó, akik egy esetleges győzelemmel félig már a zsebükben is érezhetnék a második helyet.

A Juve három meccs óta nyeretlen, a Torino elleni városi derbin és a Cagliari otthonában is be kellett érnie az egy ponttal. A legutóbbi, Lazio elleni, 2-1-es vereséggel zárult kupaelődöntő viszont az odavágón elért két gólos előny fényében fináléba jutást ért az „Öreg Hölgy”-nek.

A Milan viszont ennél is rosszabb formában van: legutóbbi négy meccséből hármat elvesztett. A milánói derbi mellett a Roma ellen oda-vissza vereséget szenvedtek az Európa-liga negyeddöntőjében. A két csapat őszi bajnokiján egyébként a Juventus idegenben győzte le a 40. percben emberhátrányba kerülő Milant.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)