Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Cazoo

A bajnokok bajnoka

Ma délután 14 órától ismét a világ legjobb profi sznúkeresei állnak asztalhoz, méghozzá a Cazoo Champion of Champions, vagyis a Bajnokok Bajnoka névre keresztelt egyhetes viadalon.

A névválasztás nem véletlen, az angliai Boltonban szereplő tizenhat játékost a tavalyi szezon verseny győztesei adják. Ebben benne van az összes pontszerző torna bajnoka, illetve a legnagyobb presztízsű meghívásos tornák első helyezettjei. Hozzájuk csatlakoznak a női és a senior világbajnokok, ám miután több versenyt is ugyanaz a játékos nyert meg, a ranglistán legelőkelőbb helyen szereplő sznúkeresekkel töltötték fel a mezőnyt tizenhatosra. Így került például a mezőnybe az önmagához képest pocsék szezont záró, mentális gondokkal küszködő négyszeres világbajnok, Mark Selby.

És ha már meghívást kapott, rögtön az övé a nyitó mérkőzés. Ráadásul a sorsolására sem panaszkodhat, hiszen az „öregfiúk” mezőnyéből bekerült Lee Walker lesz az ellenfele, akit minden bizonnyal még gyengébb formában is felül tud múlni. Meglehet, nem árt óvatosnak lennie, ugyanis az első körben mindössze négy nyert frémig zajlik a küzdelem, amely nem a hosszú taktikai csatákat kedvelő leicesteri klasszis kedvence.

Közvetlenül utánuk egy sokkal kiélezettebb találkozóra számíthatunk, amikor minden idők egyik legjobbja, a skót John Higgins az egyre nagyobb skalpokat begyűjtő iráni Hossein Vafaei ellen küzdhet meg a negyeddöntőbe jutásért.

A lebonyolítás érdekessége, hogy az említett két összecsapás győztese még ma este ismét dákót ragad, hogy már az elődöntőt vegyék célba. Ez viszont már sokkal inkább Selby terepe lehet, tudniillik a 20 órakor kezdődő meccs hat nyertig tart.

A legnagyobb nevek közül Neil Robertson kedden, Judd Trump szerdán, míg a világbajnoki címvédő, Ronnie O’Sullivan csütörtökön kezdi meg a szereplését.

A torna összdíjazása nem kevesebb, mint 440 000 angol font, amelyből a győztesnek 150 000 jár.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a keddi napon sorra kerülő Robertson – Zhengyi mérkőzést ajánlanám, méghozzá a rendkívül tehetséges kínai ifjú hendikepes győzelmét (+2,5, 1,85.ös odds). Tehát az ázsiai játékosnak mindössze két frémet kell elcsennie a nyereményhez.

A tornát az ITV közvetíti, így hazánkban elsősorban streamen, méghozzá a Tippmixpro közvetítésében követhetjük nyomon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)