Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A bukmékerek szerint a PL-ben újrajátsszák a vb-döntőt

Egyetlen nem angol versenyzőként a holland Michael van Gerwen jutott a darts Premier League 2024-es kiírásának döntőjébe. A Final Fourban a szigetországot Luke Humphries és Luke Littler mellett a jó barátját, Nathan Aspinallt drámai meccsen kiejtő Michael Smith képviseli.

A trófeára hasonló oddszokon mérik a két favoritot, a 2023-as világbajnoki döntő részvevőit, a tavaly mind a négy nagy tornát behúzó Luke Humphriest és a vb-n tinédzserként valósággal berobbanó Luke Littlert. Nem függetlenül attól, hogy a két játékos az alapszakaszban nyújtott teljesítményének köszönhetően elkerüli egymást az elődöntőben.

Az alapszakaszt a 35 meccsen 23 győzelmet és 40 pontot gyűjtve megnyerő Luke Littler a 4. helyen becsusszanó Michael Smith ellen kezd. A világbajnok dartsos a PL záróestéjén a negyeddöntőben aratott győzelemmel ütötte ki a sokáig jól szereplő Nathan Aspinallt a legjobb 4-ből.

Nagyjából Littlerrel megegyező mértékű favoritja a másik elődöntőnek Luke Humphries, aki az alapszakaszban a harmadik helyen végző Michael van Gerwennel mérkőzik. Az első kettőhöz hasonlóan négy estét is besöprő MvG mérlege csalóka, pontszámát tekintve ugyanis nem előzte meg Michael Smith-t.

 

(Kiemelt kép: Bryn Lennon/Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)