Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Trump

A bunda árnyékában Trump tovább menetel

Noha javában zajlik a 2023-as esztendő első pontszerző viadala, a World Grand Prix, ez a rangos esemény sajnos eltörpül a kínai játékosok bundabotránya mellett, amelyben ezen a héten megnevezték mind a tíz gyanúba keveredett versenyzőt, sőt részletesen leírták, hogy milyen súlyú vádakkal illetik őket.

A főkolompos az English Open egykori bajnoka, a felfüggesztett sznúkeresek legidősebb tagja, Liang Wenbo, aki nem csupán a saját mérkőzéseit befolyásolta, hanem másokat is beszervezett, sőt, a legújabb hírek szerint meg is fenyegette azokat, akik nem engedelmeskedtek neki.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a tíz vétkes között van a két legigéretesebb fiatal játékos, a 2021-es Mesterek Tornája (Masters) győztese, a mindössze huszonkét esztendős Yan Bingtao, és az elképesztően látványos játékra is képes, huszonhat éves Zhao Xintong,  aki a tavalyi szezonban két pontszerző tornán is diadalmaskodott, közte a második legnagyobb presztízsű viadallal, az Egyesült Királyság Bajnokságával (UK Open).

Ami biztosra vehető, hosszú eltiltás vár rájuk, sőt akár életfogytig tartó eltiltás is benne van a pakliban. Hogy mindez mennyire viseli meg a sznúkerbe többszáz millió fontot beinvesztáló kínai piacot, az most még megjósolhatatlan, de nagyon úgy fest, hogy alaposan derékba töri a játék meredeken emelkedő népszerűségét.

Időközben, a botrány mellett szép csendben ma lejátsszák a World Grand Prix döntőjét, amely során a friss Masters-győztes Judd Trump és a szezon legjobb játékosa, Mark Allen nézhetnek egymással farkasszemet.

Kívülről nézve úgy tűnik, hogy a bundabotrány nem csak az ügyben nem érintett kínaiakat viselte meg, akik ezen a versenyen szinte alig nyertek meccset, hanem a mezőny nagy részét is. A múlt heti Masters után ezúttal is rendkívül sok, az átlagnál jóval több unalmas, rendkívül egyoldalú találkozót láthattunk, elég ha csak a két elődöntőt idézzük fel, amelyek során még pénteken este Allen 6-1-re verte a meglepetésember, thaiföldi Noppon Saengkhamot, míg tegnap Trump 6-2-re diadalmaskodott a szarvashibák sorozatát elkövető Shaun Murphy ellen.

Hogy ezek után a ma 14 órákor kezdődő finálé milyen játékot hoz, azt nehéz lenne megmondani, de a sportág rajongói nagyon bíznak benne, hogy egy izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapás előtt állunk.

A döntőt a szokásoknak megfelelően két részletben rendezik, délután 14 órától nyolc frame kerül lejátszásra, a folytatás pedig 20 órákor következik, melynek végén a győztesnek kilenc frame-et kell előbb elérnie (best of 17, tehát maximum 17 frame lehetséges).

Bár úgy lenne, akkor aligha lenne hiány izgalmakban…

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban Mark Allen győzelmet vizionálom (2,30-as odds)

A találkozót az Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Fotó: WST.tv
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)