Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DEAC

A DEAC hátrányból fordított a sereghajtó ellen

A házigazda DEAC hátrányból fordítva 5-3-ra legyőzte a sereghajtó Fehérvári Hoki Akadémiát az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Mindkét oldalon sok volt a sérült, alapemberek sora hiányzott. A 7. percben a DEAC emberelőnyben megszerezte a vezetést, Mihalik András lőtte be a korongot a kapu elé, és Oleg Szoszunov belenyúlt, így Tóth Balázs nem tudott védeni. Később váratlanul egyenlítettek a vendégek Szabó Péter révén.

A második harmad elején is elaludt a hazai védelem, Ugnius Cizas teljesen üresen maradt a kapu előtt, és higgadtan emelt Gönczi Lajos jobb válla felett a hálóba. Két emberhátrányt is kivédekezett a Debrecen, de lehetősége ekkor még nem volt egyenlíteni.

A záró játékrész DEAC-emberelőnnyel indult, majd amikor már kiegészült a FEHA, gólt kapott. A támadóharmadban elhozott korongbedobás után Mihalik passzolt Jan Dalecky elé, aki közelről nem hibázott. A 48. percben Jakub Izacky egyedül lekorcsolyázta a teljes fehérvári védelmet, és Tóth eszén is túljárva fordított. Hét és fél perccel a vége előtt Mihalik büntetőt hibázott, rávezetése végén mellé lőtte a korongot. Azonban 24 másodperc múlva mégis nőtt a különbség, Mark Szmirnov kapott jó passzt a kapu torkánál, és a pakkot Tóth mamutja felett emelte be.

A hajrában emberelőnyhöz jutott a Fehérvár, ebből 1:51 perccel a vége előtt Antons Trastasenkovs szépített. A meccset Izacky üres kapus gólja zárta le.

Erste Liga:

DEAC-FEHA19 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)

korábban:

DVTK Jegesmedvék-Dunaújvárosi Acélbikák 8-3 (4-1, 2-1, 2-1)

A tabella:

1. Budapest JAHC 39 pont
2. Gyergyói HK 37 pont
3. DVTK Jegesmedvék 31 pont
4. DEAC 30 pont
5. SC Csíkszereda 28 pont
6. Corona Brasov  25 pont
7. FTC-Telekom  25 pont
8. Dunaújvárosi Acélbikák  21 pont
9. UTE  18 pont
10. FEHA19 10 pont

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/deacjegkorong
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)