Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A DVSC és a Mosonmagyaróvár is idegenben fordítaná meg párharcát

Két magyar női kézilabda csapat is érintett lesz a nemzetközi kupák szombati játéknapján. Amíg a Debrecen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, addig a Mosonmagyaróvár az Európa-liga elődöntőjébe jutásért fordítaná meg a maga párharcát.

A DVSC az ötödik helyen jutott tovább az A csoportból. A pont nélkül maradt Savehof és az öt egységet gyűjtő Buducnost megelőzése BL-mércén nem eget verő teljesítmény, ám a német bajnok Bietegheim maguk mögé utasítása már fegyvertény. Ebben nagy szerepe volt a Loki jó hajrájának, amely során Németországban és otthon a Győr ellen is győzni tudtak.

A teljesítmény „jutalma” a sorozat előző három kiírásának győztese, a Vipers Kristiansand lett. Ehhez képest Szilágyi Zoltán csapata BL-újoncként remekül helytállt a hazai odavágón. A Debrecen csak egy góllal, 28-29-re kapott ki a norvég ellenféltől. A visszavágón ettől függetlenül pokolian nehéz dolga lesz.

Hasonló helyzetben van az Európa-ligában a Mosonmagyaróvár, amely hazai pályán két gólos hátrányt szedett össze. A kisalföldiek 30-32-re kaptak ki a román bajnokság dobogóaspiránsának számító Gloria Bistrita ellen.

A Mosonmagyaróvárt a párharc első felvonásán esélyesebbnek érezték a bukmékerek, ám a magyar együttes nem tudott élni a hazai pálya adta előnnyel. A visszavágón így már masszívan a románok a favoritok.

 

(Kiemelt kép: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)