Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas FC

A Fehérvár ellen aratta első idénybeli sikerét a Vasas

Az eddig nyeretlen Vasas 2-0-ra legyőzte a több mint húsz percen át emberhátrányban futballozó, vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az angyalföldi együttes ezzel a sikerrel elmozdult a sereghajtó pozícióból, míg a Fejér megyei alakulat sorozatban negyedik bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Vasas SC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
———————————-
Illovszky Rudolf Stadion, 2027 néző, v: Berke
gólszerzők: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.)
kiállítva: Serafimov (70.)
sárga lap: Otigba (18.), Ódor (59.), Cipf (91.), illetve Serafimov (10., 70.), Nego (72.)

Vasas: Jova – Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora (Radó, 63.), Hidi (Hidi M. S., 86.), Berecz – Géresi (Ihrig-Farkas, 63.), Novothny (Cipf, 86.), Holender (Vida, 75.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese (Bamgboye, 68.), Serafimov, Larsen, Hangya (Heister, 84.) – Makarenko (Bumba, 69.), Fiola – Nego, Houri, Dárdai (Szendrei, 85.) – Kodro

Az első félidőben többet birtokolta a labdát és többször is lőtt kapura a Fehérvár, amely ennek ellenére egygólos hátrányban vonult a szünetre. A hazaiak ugyanis egy gyors támadást Novothny Soma révén pontosan fejeztek be, és ezzel tettek egy lépést idénybeli első győzelmük felé.

Fordulás után a labdabirtoklást tekintve fölényben maradt a vendégcsapat, ez azonban csak addig tartott, amíg a 70. percben nem került emberhátrányba a Fehérvár. A vendégek innentől kezdve még nehezebb helyzetben voltak, sorsukat pedig megpecsételte a hajrá kezdetén szerzett újabb hazai gól.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)