Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
MOL Fehérvár FC

A Fehérvár fontos három pontot szerzett a Vasas ellen

A MOL Fehérvár FC 2-1-re legyőzte a vendég Vasas FC-t szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Győzelmükkel a székesfehérváriak átmenetileg 5 pontra növelték előnyüket a kieső helyen állókhoz képest.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

MOL Fehérvár FC – Vasas FC 2-1 (1-1)

MOL Aréna Sóstó, 2563 néző, v.: Erdős
gólszerző: Schön (15.), Kodro (78.), illetve Urblík (28.)
sárga lap: Heister (45+4.), illetve Berecz (53.), Otigba (90+2.)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Fiola, Larsen, Heister – Csongvai, Flores – Katona M. (Kastrati II, 63.), Houri (Alef, 89.), Schön – Kodro

Vasas: Uram – Baráth, Litauszki (Hidi, 24.), Otigba, Iyinbor, Silye (Cipf, 83.) – Hinora, Urblík (Márkvárt, 67.), Berecz (Feczesin, 83.) – Holender, Zimonyi (Ihrig-Farkas, 67.)

A kiesési rangadó Fehérvár-fölénnyel indult, amely a 15. percben érett góllá: egy védelmi hibát kihasználva Schön Szabolcs volt eredményes. Nem tartott sokáig a hazai vezetés, mert egy újabb védelmi megingást ezúttal a Vasas büntetett meg Urblík József révén. Mezőnyfölénybe került a fővárosi gárda, ám a szünetig nem tudott újabb gólt szerezni.

A fordulást követően átvette a játék irányítását a Fehérvár, a vendégek azonban magabiztosan védekeztek, őrizték az egy pontot. Ment előre a hazai csapat, de a kapu előtt többnyire rossz megoldásokat választottak a játékosok. Amikor nem, akkor ismét előnybe kerültek, Kenan Kordo lőtt a kapuba. A Vasas feladta a masszív védekezést, megpróbált egyenlíteni, de erre a fehérváriak nem adtak esélyt.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)