Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
jégkorong

A Fehérvár lett az aranyérmes

A Hydro Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben 8-3-ra legyőzte a címvédő Budapest Jégkorong Akadémia HC-t a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A fehérváriak – akik mostanáig sorozatban négy finálét veszítettek el – simán jutottak a döntőbe, a címvédő BJA HC pedig az Erste Ligában listavezető Ferencvárost ejtette ki a szombati elődöntőben.

BAUER Magyar Kupa, négyes döntő (Vasas Jégcentrum):

döntő: Hydro Fehérvár AV19-Budapest JAHC 8-3 (4-1, 3-1, 1-1)

gól: Hári (5.), Laberge (10.), Leavens (11., 38.), Magosi (15.), Mihály (34., 36.), Atkinson (56.), illetve Culihin (15.), Sági (22.), Mozer (49.)

Ez a két csapat vívta a tavalyi finálét, azonban tanult a vereségből a Volán, és most nagyon nekiugrott ellenfelének. A 11. percben már 3-0-ra vezettek a vendégek, amikor ugyan szépített a BJA, ám 25 másodperc múlva Magosi Bálint is betalált.

A második harmad elején Sági Martin buliból elhozott korongot kapásból vágta a hálóba, ám rendezte sorait a Fehérvár, és szűk négy perc alatt háromszor is eredményes volt. Kapust cserélt a BJA, a 18 éves Kiss Dániel váltotta Farkas Rolandot.

A záró harmadban emberelőnyben szépített a címvédő, ám Joshua Atkinson szólója mindent lezárt.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Hegedűs Róbert
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)