Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Ferencvárosi TC

A Ferencváros döntetlent játszott az izlandi Valurral

A Ferencváros házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott az izlandi Valur Reykjavíkkal a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport:

Ferencvárosi TC – Valur Reykjavík (izlandi) 33-33 (14-18)
——————————————————-
lövések/gólok: 57/33, illetve 56/33
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/1
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből Ónodi-Jánoskúti Máté és Bohács Sándor hiányzott.

Győri Kristóf jól kezdett a Ferencváros kapujában, de ezt a csapattársai eleinte nem tudták kihasználni, a tizedik percet követően azonban egy 3-0-s sorozattal elléptek. A Valur ismét a skandináv csapatokhoz képest is gyorsabb játékát produkálta, amivel szemben némileg hatékonyabban védekeztek a magyarok, mint a reykjavíki mérkőzésen, de Björgvin Gustavsson is remekelt a kapuban, ezért az FTC nem tudott elhúzni.

Férfi kézilabda Európa-liga - Ferencvárosi TC-Valur Reykjavík

Sokat romlott a házigazdák támadásainak hatékonysága, ezt kihasználva egy 6-1-es sorozattal fordított az izlandi együttes, és a szünetre magabiztos, négygólos előnyt alakított ki.

A második félidő elején tovább növelte a különbséget a Valur, majd felváltva estek a gólok, de ez a vendégeknek – komoly előnyük birtokában – kényelmes forgatókönyv volt. Egy 4-1-es szériával közelebb került ellenfeléhez az FTC, majd egy 4-0-s sorozat következett, és az 53. percben már csak egy gól volt a hazaiak hátránya.

Az izgalmas hajrában Debreczeni Dávid piros lap, Lékai Máté pedig sérülés miatt nem volt a pályán. A 23. perc (12-12) után egyenlített a Ferencváros, de győznie nem sikerült, mert az utolsó percben előbb Nagy Bence támadó szabálytalanságot követett el, majd Aron Pálsson gólt szerzett, végül Bujdosó Bendegúz időn túli büntetőből döntetlenre mentette a mérkőzést.

Férfi kézilabda Európa-liga - Ferencvárosi TC-Valur Reykjavík

Bognár Alex hét, Debreczeni Dávid öt gólt szerzett, Győri Kristóf 12, Borbély Ádám három lövést védett. A túloldalon Stiven Valencia tíz, Benedikt Óskarsson nyolc góllal, Björgvin Gustavsson 13 védéssel zárt.
Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló FTC a német Flensburg-Handewitt vendége lesz, az egy sikerrel és négy vereséggel rendelkező Fejér B.Á.L.-Veszprém pedig a szlovák Tatran Presov otthonában folytatja szereplését egy hét múlva a második számú európai kupasorozatban.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Anikó
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)