Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC-Rail Cargo Hungaria

A Ferencváros megvédte címét

A Ferencváros megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel a fináléban 28-27-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC-t a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A fővárosiak 14. alkalommal nyerték meg a hazai kupasorozatot, és 1997 után tudták ismét megvédeni címüket. Ez volt a kilencedik Győr-FTC kupadöntő, a mérleg hat győri és immár három ferencvárosi siker.

Eredmény, döntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 28-27 (13-14)

gólszerzők: Klujber 8, Szöllősi-Zácsik, Malestein 5-5, Stolle, Cvijic, Lekic 2-2, Cirjenics-Kovacsics, Bölk, Kisfaludy, Hársfalvi 1-1, illetve Fodor, Nze Minko 6-6, Gros 4, Broch 3, Haugsted, Oftedal, Faluvégi 2-2, Rü Unhi, Győri-Lukács 1-1
lövések/gólok: 40/28, illetve 43/27
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

A kezdés előtt a pályán köszöntötték pénteki ötvenedik születésnapja alkalmából Farkas Ágnes olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázót.

A fővárosiaknál Kovács Anett és Béatrice Edwige, a győrieknél Veronica Kristiansen és Silje Solberg hiányzott.

Klujber Katrin három technikai hibával kezdte, majd 6-3-as ETO-vezetés után sorozatban három góllal folytatta a finálét. Ezután megint elléptek hárommal a jobban védekező, lendületesebben támadó és pontosabban célzó győriek, ezért Elek Gábor vezetőedző a meccs harmadánál időt kért. Együttese felzárkózott mínusz egyre, majd újra háromgólos hátrányba került, de a szünetben ismét csak egy találat volt a különbség, vagyis hosszabb távon egyik csapat sem tudta kihasználni a másik hibáit.

Az első félidő meglepően szoros volt ahhoz képest, hogy három héttel korábban az ETO 31-20-ra megverte legnagyobb hazai riválisát a bajnokságban.

A második felvonásban a vitatható játékvezetői ítéletek miatt olykor felváltva, olykor pedig együtt reklamáltak a két csapat játékosai, illetve edzői. Az FTC többször is egyenlített, és bár az 53. percben a győriek ismét a háromgólos előnyért támadhattak, nem jártak sikerrel, és Ambros Martín vezetőedzőnek kisvártatva 25-25-ös állásnál kellett időt kérnie. Dragana Cvijic góljával az ötödik perc (2-1) után ismét vezetett a címvédő Ferencváros, Janurik Kingának két bravúros védése is volt, majd emberhátrányba került a Győr, és Szöllősi-Zácsik Szandra találata eldöntötte a finálét.

Janurik Kinga kilenc, Bíró Blanka egy védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Sandra Toft hat, Amandine Leynaud két védéssel zárt.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)