Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A Golden State Warriors az NBA bajnoka

Ma hajnalban eldőlt, hogy a Golden State Warriors visszaül az NBA, vagyis az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság trónjára.

Ekkor játszották ugyanis a finálé hatodik mérkőzését Bostonban, amelyhez 3-2-es Warriors-előnnyel érkeztek a felek, magyarul a győzelem kapujába ért a vendégcsapat.

Nos, ennek megfelelően vetették bele magukat a küzdelembe, és az első negyed második felében egy olyan sorozatba vágtak bele, amelyet a nagydöntők történetében ötven éve (!!) nem láthattunk. Egy 21-0-ás rohammal, amellyel alaposan megtépázták a hazaiak önbizalmát, amely aztán a hátralévő időben sem jött vissza, így Udoka hiába használta fel egymás után az időkéréseit, egy pillanatra sem tudták kétségessé tenni a találkozó és ezzel a bajnoki cím kimenetelét.

A San Franciscói alakulat az egész rájátszás során kiváló teljesítményt nyújtott, a kulcsemberei mellett a kiegészítő játékosok, Poole és Wiggins is pazarul kosaraztak, így nem véletlen, hogy mind a négy párharcukat magabiztosan nyerték meg.

Az NBA küzdelmeit nyomon követő szurkolók persze tisztában voltak vele, hogy Steve Kerr csapatában hatalmas potenciál rejtőzik, és az előző két idény csak azért nem sikerült számukra, mert hihetetlen sérüléshullám sújtotta az együttest.

Aztán az ászok, Klay Thompson és Stephen Curry hosszas rehabilitáció után felépültek, és mintha csak visszaugrottunk volna az időben, ott folytatták, ahol abbahagyták…

Mert sose írjuk le a legnagyobbakat. A bajnokok azok bajnokok maradnak.

Fotó: Facebook @warriors
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)