Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NBA

A helyzet fokozódik az NBA-ban

Ma hajnalban folytatódott az NBA, vagyis az észak-amerikai kosárlabda bajnokság döntője, a négy nyert mérkőzésig tartó Golden State Warriors – Boston Celtics párharc.

Az első (majd a második) összecsapásra a jobb alapszakasz-mérleggel záró Warriors otthonában, San Franciscóban került sor, ám hiába volt pihentebb Steve Kerr legénysége, rögtön egy meglepő vereséggel kezdett.

Noha három negyed elteltével még  magabiztosan vezetett a Dubs becenévre hallgató nyugati alakulat, a Celtics egy parádés záró negyeddel megfordította a találkozót.

Éppen ezért a következő hazai mérkőzés élet-halál kérdésévé vált Stephen Curry és társai számára, ám a sok nagy csatát megélt rutinos játékosok megmutatták, hogy a helyén van a szívük, végig koncentráltan védekeztek, jóformán zsebkendőnyi területet sem engedélyezve a Jayson Tatum vezette zöldeknek.

Meglehet, az első félidőben még remekül tartotta magát Ime Udoka mester gárdája, a harmadik negyedek specialistája, a Warriors a szünet után állva hagyta ellenfelét, és több mint huszötpontos előnyt harcolt ki, lerendezve a találkozó érdemi részét, és ami a legfontosabb, kiegyenlítve a párharcot.

A csapatok összepakoltak és átköltöztek a „röpke” 4332 kilométerre fekvő Bostonba, hogy a TD Gardenben játsszák le a döntő következő két mérkőzését.

Aztán ez a ma  hajnali harmadik  összecsapás éppen úgy kezdődött, ahogyan azt a hazai szurkolók legszebb álmaikban elképzelték. Gyors, lendületes támadójáték, pontos befejezések, és agresszív védekezés jellemezte a keltákat, akik a nagyszünetig nem kevesebb, mint 68 pontot szorgoskodtak össze. Ez pedig éppen egy tucatnyi egységgel volt több, mint a védekezést ezúttal még hírből sem ismerő kaliforniai együttesé.

De ismét eljött Kerr mesterék kedvenc időszaka, és a harmadik tizenkét perc alatt olyannyira megkezdték a felzárkózást, hogy 83-82-nél meg is fordították az eredményt.

A záró etapot aztán ismét a Boston uralta, és a végén a maga javára fordította az összecsapást, 116-100-ra diadalmaskodott, ezzel 2-1-re alakítva a párharc állását.

Ám aligha árulunk el azzal nagy  titkot, hogy jócskán tartogat még izgalmakat ez a döntő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)