Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Dean Klafuric

A Honvéd új edzője a Dinamo Zagreb modelljét szeretné meghonosítani

Dean Klafuric, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzője a Dinamo Zagreb modelljét szeretné meghonosítani a kispestieknél.

„Az elsődleges cél, hogy fejlődjünk játékban és eredményekben, miközben az akadémiáról kikerülő fiatalok is beépülnek a csapatba. Ezt nem könnyű egyszerre megvalósítani, lépésről lépésre kell haladni, de nem lehetetlen vállalkozás, mert a Dinamónál sikerült” – mondta a hétfőn Tam Courts helyére kinevezett tréner, aki éveken át dolgozott a legismertebb horvát klub akadémiáján.

Az ötvenéves szakember az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön kijelentette, nem fél a kieséstől, a középmezőny elérését reálisnak tartja. Hozzátette, az első idényében nincs rajta nyomás.

„A csapat legnagyobb problémája pszichológiai jellegű, a rossz eredmények hatására önbizalomhiány látszik. Ezt szeretném megváltoztatni. Azt mondtam a játékosoknak, hogy élvezzék a futballt. Nemcsak a játékot, a meccseket, hanem az edzéseket is, mert a világ legjobb munkáját űzik. Játékban úgy érzem, az automatizmusok hiányoztak” – beszélt a fővárosiak gyengébb eredményeinek okairól Klafuric, aki az egész világon ismert nagy klubnak nevezte a Honvédot, amely tökéletes infrastruktúrával rendelkezik.

A horvát edző szerint nehéz átvenni idény közben egy csapat irányítását, de nagyban megkönnyíti a helyzetét, hogy több játékost is ismer a keretből, így példaként említette Herdi Prengát, Nagy Dominikot, Tomas Tujvelt és Nikola Mitrovicot. Előbbi kettő tanítványa volt a Dinamónál, illetve a Legia Warszawánál.

„Szervezett és fegyelmezett védekezés, illetve progresszív labdabirtoklás” – adta meg edzői filozófiáját Klafuric, aki eddig két edzést vezényelt, melyeken kifejezetten elégedett volt a játékosok hozzáállásával.
A Budapest Honvéd 12 forduló után 13 ponttal a nyolcadik a tabellán, de csupán egyetlen ponttal áll a kiesőzóna előtt. Klafuric szombaton a MOL Fehérvár ellen mutatkozik be a kispestiek kispadján.

Forrás: MTI; Fotó: HonvedFC.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)