Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sidney Crosby

A játékostársak Sidney Crosbyt tartják a legjobbnak

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai körében elvégzett felmérés szerint Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins csatára a „legkomplettebb hokis”.

A háromszoros Stanley Kupa-győztes, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok sztár a szavazatok 29,5 százalékát kapta. Második helyen a floridai Aleksander Barkov (20,5), a harmadikon a bostoni Patrice Bergeron (19,5) végzett – olvasható a liga honlapján.

Arra a kérdésre, hogy „ha egyetlen mérkőzést kell megnyerned, kit választanál a csapatodba”, a válaszadók 42,4 százaléka az edmontoni pontkirályt, Connor McDavidet jelölte meg. Itt Crosby a második 17,3 százalékkal, a tampai Victor Hedman pedig a harmadik 6,7-tel.

Az NHL-játékosok szerint a Tampa kétszeres bajnoka, Andrej Vaszilevszkij a legjobb kapus (37,4), a montreali Carey Price – aki a mostani szezont szinte teljes mértékben kihagyta – a második 13,9 százalékkal, míg a minnesotai Marc-Andre Fleury a harmadik (6,7).

A bostoni Brad Marchand érdemelte ki a „ki ellen nem szeretnék játszani” címet, ugyanakkor a kellemetlen stílusa, olykor alattomos megmozdulásai és kiváló képességei miatt a legtöbben őt szeretnék csapattársnak (26,4 százalék), McDavid 18,3 százalékot kapott, a washingtoni Tom Wilson pedig 10,7-et.

/Forrás: MTI – Fotó és grafika: NHL.com/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)