Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Super Bowl 2023

A Kansasé a trófea

Ma éjjel rendezték az NFL, vagyis a tengerentúli profi amerikaifutball-liga 2023-as döntőjét, a Super Bowlt.

Csodálatos körítés mellett, magyar idő szerint fél egykor vette kezdetét a finálé, amelybe mindkét főcsoportból a legjobb együttes, vagyis a Philadelphia Eagles és a Kansas City Chiefs jutottak be.

Az Arizona Cardinals impozáns arénájában, a glendale-i State Farm stadionban természetesen telt ház, hetvenkétezer néző várta a csapatokat, de a televíziók előtt szerte a világon százmilliók követték az eseményeket. Egy biztos, akik ezt a programot választották, nem bánták meg, ugyanis felejthetetlen sportélményben volt részük.

Az 57. Super Bowl az első perctől kezdve izgalmas, látványos, majd mint később kiderült, fordulatos mérkőzést hozott. Az első támadássorozatot, mindkét gárda touchdownnal zárta, ám az első félidő végét a Jalen Hurts vezette Sasok bírták jobban, így ők vonulhattak előnnyel a szünetre (24-14).

Super Bowl 2023

A szünetre, amely a szokásoknak megfelelően hosszabb volt, mint a szezon összes többi meccsén, ugyanis jöhetett a half-time show, amelyen ezúttal a Grammy-díjas barbadosi énekesnő, Rihanna adott koncertet.

A pazar show nem csupán szórakoztató volt, de egyben jelzés is, hogy a második félidőben egy teljesen új mérkőzés  veszi kezdetét. Patrik Mahomes, a Chiefs irányítója már sokszor bizonyította, hogy nem ismer lehetetlen helyzetet, márpedig egy „mindössze” tízpontos hátrány különösen nem az a számára, így a negyedik negyedben már a kansasiak vezetését mutatta az eredményjelző (35-27).

Ezt egy attraktív támadássorozattal, egy touchdownnal és egy sikeres kétpontos kísérlettel még kiegyenlítette a Philadelphia, de öt perc még hátra volt. Márpedig ez elég volt az Andy Reed vezetőedző dirigálta Chiefs-nek ahhoz, hogy mezőnygól távolságba jusson, miközben módszeresen pörgették le az órát.

Amikor csupán tizenegy másodperc maradt hátra, a rúgójuk, Harrison Butker értékesített egy huszonhét yardos mezőnygólt, így az Eagles számára tulajdonképpen semmi idő nem maradt.

Ellenfelük még egy játékot tudott behívni, de abból már semmi nem lett, így Patrik Mahomes és társai emelhették a magasba a Vince Lombardi trófeát. Legutóbb három éve sikerült mindez, akkor is és most is a varázslatos képességű irányító lett az MVP.

Folytatás augusztusban, remélhetőleg hasonlóan magas színvonalú összecsapásokkal.

Fotó: espn.com
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)