Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A két fő esélyes közül csak egy juthat döntőbe a Garroson

A világ két talán legjobb formájában lévő férfi teniszezője csap össze azért, hogy egyikük finálét játszhasson a Roland Garroson. Ha csak a hadra foghatókat nézzük, akkor már a talánt is lenyelhetjük, hiszen a világelső Novak Djokovics szerdán, két maratoni meccset követően térdsérülése miatt feladta a tornát.

A világelső így már jövő héttől az a Jannik Sinner, aki az első elődöntőben salakra lép. A pillanatnyilag még világranglista-2. teniszező az (egyelőre) egy hellyel mögötte álló spanyol sztárral, Carlos Alcarazzal mérkőzik.

Sinner szinte végig simázta a torna egész eddigi szakaszát. Legutóbb a nagy reményekkel érkező Dimitrovot ütötte el 3-0-ra, az egész Garros alatt pedig csak egyetlen szettet veszített. A hazai közönség előtt teniszező Moutet volt jó egy játszmára ellene.

Alcaraz dekára ugyanezt a mérleget tudja felmutatni. Ő a negyeddöntőben a gyengén kezdő, de fel-fellángoló Cicipaszt nullázta, ahogyan egy kivételével összes többi ellenfelét is. Egyedül de Jong nyert szettet ellene még a második fordulóban.

(Kiemelt kép: Clive Brunskill/Getty Images)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)