Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A kiesés elől menekülnek Eb-selejtezős ellenfeleink

Egy sor európa-bajnoki pótselejtezős mérkőzés mellett a Nemzetek Ligájában is rendeznek egy találkozót csütörtökön. A C-divízió két legrosszabbul szereplő válogatottja, Gibraltár és Litvánia azért vív egymással, hogy a győztes maradhasson a ligában. Az odavágót Gibraltár pályaválasztásával rendezik.

A feleknek egy-egy pontra futotta a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásában. Gibraltár Grúziától és Észak-Macedóniától oda-vissza kikapott, pontot a nagyjából akkortájt lejtmenetbe kapcsoló bolgár nemzeti csapat ellen tudott szerezni, hazai pályán.

A litvánok erejéből Törökország és Luxemburg ellenében két-két vereségre futotta, a vereség elkerülése csak a Feröer-szigetek elleni hazai meccsen sikerült. Gibraltár 3-18-as, míg Litvánia 2-14-es gólkülönbséggel zárta a csoportkört.

A felek korábban még nem találkoztak egymással, a magyaroknak azonban lehet emlékük a litvánokról. A 2024-es Eb selejtezőjében hazai pályán sima 2-0-s győzelmet aratott a Rossi-csapat, idegenben viszont hasonló állásról kellett nagy erőket mozgósítani, hogy meglegyen a pontszerzés.

 

A párharc második felvonását március 26-án, Litvániában rendezik.

 

(Kiemelt kép: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)