Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Cazoo Tour

A legjobb nyolc – Cazoo Tour Championship 2022

Hétfő, vagyis ma délután kezdetét veszi a 2022 Cazoo Tour Championship, a sznúkeridény tizenötödik viadala, amely egy héten keresztül zajlik majd, és amelyet a walesi Llandudnóban, azon belül pedig az impozáns Cymru színházban rendeznek meg.

A World Snooker Tour által szervezett Tour Championship, amelyen az elmúlt egy naptári esztendő alapján felállított ranglista legjobb nyolc játékosa vehet részt, immár negyedik alkalommal szerepel a sznúkeresek palettáján. Ez a torna először 2019-ben került be a versenynaptárba, de akkor még más feltételek alapján lehetett bekerülni, és a versenyszabályzat is eltért kissé a mostanitól.

Ezúttal, vagyis a 2021–2022-es sznúkerszezon utolsóelőtti, egyik legfontosabb eseményén már a nyitófordulóban is nem kevesebb mint tíz nyert frame kell majd a győzelemhez.

Ez pedig így kiváló erőpróba lesz a legjobbak számára a világbajnokság előtt, hiszen Sheffieldben is hasonló lesz a lebonyolítás, vagyis  az első körben ott is két részletben tíz nyert frame-et kell elérni a továbbjutáshoz.

Ami a mostani torna mérkőzéseit illeti, mindjárt az első napon egy pikáns párharcot kísérhetünk figyelemmel, ugyanis az idény legnagyobb felfedezettje, a huszonnégy esztendős, kínai Zhao Xintong (aki első kiemelt a tornán, tehát vezeti az egyéves ranglistát) a sportág  egyik legendája, a jóval idősebb,  immár negyvenhét éves, skót John Higgins ellen állhat asztalhoz.

Miután maratoni lesz az összecsapás (két részletben játsszák le), számomra a rutinosabb, rendkívül taktikus versenyző, azaz a négyszeres világbajnok Higgins az esélyesebb, különösen annak tükrében, hogy vidáman, jó előjelekkel indulhat el Wales-be, miután az elmúlt héten százötvenezer fonttal gazdagodott, amelyet a BetVictor éves sorozatának megnyerésével tehetett zsebre.

Noha csak az utolsó utáni pillanatban (éppen a múlt heti Gibraltar Opennek köszönhetően) csúszott be a legjobb nyolc,  azaz az indulók közé, meglátásom szerint a skót klasszis a torna legnagyobb esélyese. És ez még igaz akkor is, ha a sznúker legnagyobb alakjai, az angol Ronnie O’ Sullivan, Judd Trump vagy éppen az ausztrál Neil Robertson mind-mind ott vannak a kihívók között.

Kezdés hétfőn 14 órakor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)