Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC - Tofik

A legnehezebb akadály?

Magyar idő szerint 18 órai kezdettel nagy lépést tehet a Ferencváros labdarúgó csapata afelé, hogy megvalósítsa nagy álmát, azaz bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az ellenfelük az azeri bajnokság aranyérmese, az FK Qarabag gárdája lesz, amely immár zsinórban nyolc szezon óta folyamatosan ott van valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében, éppen ezért nagy botorség lenne egyetlen kézlegyintéssel elintézni őket.

De ha jobban rá akarunk világítani, hogy mennyire kemény dió a zöld-fehérek mai ellenfele, akkor nem kell éveket visszalapoznunk a futball históriáskönyveiben, hanem elég megnéznünk a Bajnokok Ligája selejtezőinek idei összecsapásait. Máris  láthatjuk, hogy a Qarabag két elég komoly riválist takarított el az útból, hiszen a svájci FC Zürich, illetve a lengyel Lech Poznan legyőzése egyaránt a bravúr kategóriába sorolható. Mindehhez nem árt hozzátenni, hogy Gurban Gurbanov mester tanítványai mindkét párharcuk alkalmával ötször zörgették meg az ellenfelük hálóját, tehát nem a betonvédekezésüknek, hanem a nyílt támadójátékuknak köszönhetik a sikert.

A bajnoki formából viszont semmilyen következtetést nem tudunk levonni, mert amíg az azeri pontvadászat még el sem kezdődött, a magyarból is csupán egy fordulót játszottak le. És meglehet, hogy Csercseszov legénysége vasárnap este a Puskás Akadémia ellen otthon tartotta a három pontot, ahhoz jó adag szerencse és a tizenegyest, illetve üres kapus helyzetet is elhibázó felcsúti csatárok ügyetlensége is hozzájárult.

Ám Dibuszék szerda este más kávéházba lépnek, erősebb és kellemetlenebb stílusú együttes néz farkasszemet velük, ám a feladat nem megoldhatatlan. Bíztató eredményt elérni a jövő heti Üllői úti visszavágó előtt.

Várható kezdőcsapatok:

Qarabag: Mahammadaliyev; Vesovic, Medvedev, Medina, Cafarguilyev; Jankovic, Almeyda; Seydayev, Kady, Zoubir; Wadji.

Ferencváros: Dibusz; Botka, Mmaee, Knoester, Civic; Laidouni, Esiti; Niguen, Zachariassen, Traore; Boli.

A mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti.

Fotó: https://www.facebook.com/fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)