Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A lengyelektől is kikapott németországi felkészülési tornán a női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott szombaton a lengyelektől Heidelbergben, a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.

Az április 8-i és 12-i, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapat pénteken Ludwigsburgban 26-20-as vereséget szenvedett a házigazda németektől, a viadalt a két rivális vasárnapi, egymás elleni találkozója zárja majd.

Eredmény:

Lengyelország – Magyarország 31-29 (17-17)

Eleinte szoros volt a mérkőzés, a döntetlen környéki eredményről a magyar válogatott tudott kétgólos előnyt kialakítani. Az első félidő hajrájában, amelyet mindkét oldalon hibák és eladott labdák jellemezték, a lengyelek emberhátrányban egyenlítettek.

A fordulást követően a lengyel válogatott lépett el két góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem tudott változtatni az események alakulásán, az ellenfél négy találatra növelte a különbséget (28-24). Noha az utolsó tíz percen belül háromgólos különbségnél egy támadáson belül két ziccert is kihagyott az ellenfél, ez sem adott lendületet a magyar együttesnek, amely ugyan az utolsó percekben elkezdte a felzárkózást, de ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

„A mai mérkőzésen már voltak jó dolgok, de nyilván kevés volt belőlük, nagyon sok labdaeladásunk, technikai hibánk akadt. Nyilván ezeken kell javítani, van még min dolgozni” – értékelt az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a hét gólt szerző Szöllősi-Zácsik Szandra.

A konkrétumokra rátérve megemlítette: a védekezésben olyan dolgokba hibáztak bele, amelyekre előre felkészültek, a támadójátékuk pedig nagyon lassú volt, hiányzott a labda nélküli mozgás.

„Azért az első félidőben voltak szép dolgaink, jó lett volna ezeket a második félidőre is átmenteni” – folytatta.

Összegzésként úgy vélekedett: két rossz mérkőzést játszottak, ezeket minél gyorsabban el kell felejteni, ugyanakkor a hibákból tanulniuk kell.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)