Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Motherson Mosonmagyaróvári KC

A Mosonmagyaróvár simán kikapott az Ikasttól

A Mosonmagyaróvár házigazdaként 34-26-ra kikapott a dán Ikast HB csapatától szombaton a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Ikast HB (dán) 26-34 (13-15)

lövések/gólok: 48/26, illetve 53/34
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 8 perc

Már a kilencedik percben időt kellett kérnie Gyurka János vezetőedzőnek, mert bár csapata teljes kerettel állhatott fel, a dánok mégis 7-2-re elhúztak a meccs elején. Ezután egy 5-1-es sorozattal felzárkózott a Mosonmagyaróvár, és a folytatásban is tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével. Egyenlítenie nem sikerült a hazai együttesnek, a szünetben 15-13-as hátrányban volt.

A második félidőben az Ikast lőtte az első négy gólt, az ekkor megszerzett előnyét pedig magabiztosan őrizte a folytatásban. Egy újabb 3-0-s szériával a 48. percre eldöntötte a meccset a vendégcsapat, amely támadásban és védekezésben is sokkal hatékonyabban kézilabdázott. Julie Mathiesen Scaglione és Den Mortensen góljaival őrizte tetemes előnyét a dán gárda, amely végül nyolccal nyert.

A házigazdáknál Tóth Eszter hat, Pásztor Noémi öt gólt lőtt, Szemerey Zsófia 11, Mistina Kity három védést mutatott be. A túloldalon Julie Mathiesen Scaglione hétszer volt eredményes, Emma Friis hatszor talált be.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló Mosonmagyaróvár február 5-én az Ikast otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Forrás: MTI; Fotó: https://mkcse.hu/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)