Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sopron Basket-Fenerbahce

A negyeddöntőben búcsúzott a címvédő Sopron

A címvédő Sopron hazai pályán is kikapott – a keddi mérkőzéshez hasonlóan ugyancsak 82-62-re – a török Fenerbahcétól a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, így 2-0-s összesítéssel az isztambuliak jutottak be a négyes döntőbe.

Eredmény:

negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Sopron Basket – Fenerbahce (török) 62-82 (19-32, 19-17, 10-16, 14-17)

A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 21, Magbegor 15, Kunek 8

A párharc végeredménye: 2-0 a Fenerbahce javára

A magyar bajnok a lehető legerősebb ellenfelet kapta a negyeddöntőben, a Fenerbahce ugyanis két idény eleji vereség után sorozatban 12 sikert aratott a nemzetközi szezonban. A negyeddöntő keddi nyitányán Gáspár Dávid tanítványai három negyeden át remekül tartották magukat Isztambulban, ám a 20-4-re elvesztett zárószakasz megpecsételte a sorsukat, és 82-62-re kikaptak.

A Novomatic Arénában tehát igazi élet-halál meccs következett, mivel egy újabb vereség a Sopron nemzetközi idényének a végét is jelentette.

A pénteki csatában gyorsan előnyhöz jutott a török elitalakulat, a hazaiak a szerbekkel kétszeres Európa-bajnok Jelena Brooks tripláival tartották magukat. Ennek ellenére a nyitónegyed végére egy 15-4-es rohammal 13 ponttal elhúzott a Fener (19-32), amely tíz perc alatt öt hármast szórt.

A második játékrészben 17 pontra nőtt a távolság, a túloldalon a sztárok közül főként a kétszeres olimpiai bajnok Breanna Stewart és a WNBA-győztes, négyszeres Euroliga-aranyérmes Emma Meesseman volt elemében. A friss Magyar Kupa-győztes hét pontra feljött, de a nagyszünetben 38-49 volt az állás.
Térfélcsere után gyakorlatilag eldőlt a meccs, a törökök ugyanis 11-0-val kezdtek, és 38-60-nál már igencsak valószínűtlennek tűnt a továbbjutás. Brooks, illetve a WNBA-bajnok és vb-bronzérmes ausztrál Ezi Magbegor remekelt a hazaiaknál, de a tetemes hátrányt alig sikerült faragni. A 48-65-ről induló zárószakaszban a magyarokhoz képest csaknem kétszer annyi lepattanót szedő ellenfél már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, érdekes módon ugyanannyi lett a végeredmény, mint kedden. A házigazdák legjobbja Brooks volt 21 ponttal.

A négyes döntőbe így a tavaly házigazdaként ezüstérmes Fenerbahce jutott tovább, a Sopron pedig sorozatban négy szereplés után, ezúttal lemaradt a Final Fourról.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Katona Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)