Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sznúker-világbajnokság

A nyolc mesterlövész

Hétfő estére kialakult a legjobb nyolc mezőnye a 2022-es sznúker-világbajnokságon.

A ma délelőtt 11 órakor kezdődő negyeddöntőket az előző körhöz hasonlóan „best of 25” rendszerben, azaz 13 nyertig játsszák, és már szerdán a késői órákban megtudhatjuk, hogy kik jutottak be az elődöntőbe.

De nézzük a párosításokat, hiszen az egyik izgalmasabb mint a másik:

Yan Bingtao (kínai) – Mark Williams (walesi)

A két játékos életkora között „röpke” negyedszázadnyi különbséget fedezhetünk fel, ám mindez egészen döbbenetes módon a játékuk érettségében egyáltalán nem mutatkozik meg, a mindössze huszonkét éves kínai fiatalember a nagy öregeket megidézve terelgeti a golyókat, ráadásul nem csupán breaképítés, hanem a biztonsági játék és a taktikai elemek terén is.

A háromszoros világbajnok walesi legenda eddig zseniális formában játszott, ám ne felejtsük, hogy két habkönnyű mérkőzése volt, ahol nyomást az ellenfelek helyett legfeljebb a túl szorosan begombolt mellénye jelenthetett számára.

Mindjárt más lehet a helyzet, ha egy sikerre (és vb-trófeára) éhes klasszis ellen kell asztalhoz állnia, ahol minden egyes frém közben benne van a pakliban, hogy egy rossz lökéssel elveszítheti.
Dehát erről a címvédő Mark Selby minden bizonnyal sokkal többet tudna mesélni. Ha lenne kedve hozzá…

Végig szoros, kiegyenlített találkozót várok, és azt, hogy a fiatalok egy picit beleköpjenek, akarom mondani belelökjenek a kortalan félistenek még mindig forró levesébe.

Tippem: Yan Bingtao

Stuart Bingham (angol) – Judd Trump (amgol)

A negyeddöntők egyetlen olyan párosítása, ahol két világbajnok mérkőzik meg egymással, ám bármennyire is „régi motorosok”, a Crucible-ben mindössze egyetlen egyszer, még 2015-ben találkoztak.

Stuart számára igazán kellemes emlék mindez, ugyanis ebben az évben emelhette fel a győztesnek járó trófeát, az elődöntőben éppen a mai ellenfelét legyőzve.

Az eddigi két meccsükön Bingham tűnt meggyőzőbbnek, Trump formája egyes meccsek közben is elég ingadozó volt.

A fogadóirodák azonban nem változtatnak az irányelveiken, továbbra is csak valami véletlenül odatévedt versenyzőként tekintenek Binghamre, aki pedig a játék minden elemében a legmagasabb színvonalat nyújtja. Ezt már a Kyren Wilson elleni összecsapás előtt is említettem, de talán nem árt megismételni.
Mert a vége ugyanaz lesz…

A jó öreg maci fülig érő szájjal integet a közönségnek, miután gratulált neki az ellenfele.

Tippem: Stuart Bingham

John Higgins (skót) – Jack Lisowski  (angol)

A nyolc még állva maradt versenyző közül talán Lisowski a legmeglepőbb név, ám neki eddig sem a tudásával, inkább a fejével volt a baj. Nos, úgy tűnik, hogy új mentora, a 2002-es világbajnok, Peter Ebdon sikeres munkát végzett, és megmutatta, hogy az agyat legalább ugyanannyira fontos használni sznúkerezés közben, mint a kezet.

A négyszeres világbajnok skót klasszis, Higgins ezt már régóta tudja, sőt nála jobban talán kevesen ismerik a taktikai elemeket.
Most is ez fog dönteni…

Tippem: John Higgins

Ronnie O’ Sullivan (angol) – Stephen Maguire (skót)

A sportág élő legendája, a rekordkönyvek állandó főszereplője idén beírhatja magát a legfontosabb fejezet arany oldalára, a legtöbbszörös világbajnokok címszava alá. Ehhez „mindössze” három további mérkőzést kellene megnyernie. Az elsővel aligha lesz gondja, Maguire csak egy esetben szorongathatja meg a hatszoros bajnokot. Ha úgy játszik, mint ahogy még soha nem játszott.
Stephen, ez nem összekeverendő azzal, hogy úgy játszol, mint aki még sohasem játszott…

Tippem: Ronnie O’Sullivan

A mérkőzéseket az Eurosport élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)