Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia jutott utolsóként a négy közé

Utolsóként a Puskás Akadémia jutott elődöntőbe a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután csütörtökön 3-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a nyolc között.

A következő kör sorsolását közvetlenül a mérkőzés után rendezik, melyet az M4 Sport közvetít. Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a finálét pedig május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:

Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3811 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Ferenczi (31.), illetve Gruber (1.), Levi (12.), Slagveer (85.)
sárga lap: Manrique (71.), Loncar (87.), Ferenczi (88.), illetve Ormonde-Ottewill (59.), Bartolec (87.)

Debreceni VSC: Milosevic – Bévárdi (Loncar, a szünetben), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Manrique, Varga J. – Sós (Varga K., 61.), Dzsudzsák, Bódi – Mance (Do. Babunski, 66.)

Puskás Akadémia FC: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde Ottewill – Batik – Favorov (Plsek, 80.), Levi (Slagveer, 80.), Corbu – Puljic (Colley, 80.), Gruber (van Nieff, 69.)

A felcsútiak az első támadásukból betaláltak, amikor még fél perc sem telt el a mérkőzésből. A gyors gól után a hajdúságiak voltak kezdeményezőbbek, de egy labdaszerzés után tökéletes kontrát vezettek a vendégek, akik így bő tíz perc után jelentős előnyre tettek szert, mivel Levi nem hibázta el a helyzetét. A második gól alaposan kedvét szegte a Debrecennek, ezért csendes mederben folyt a mérkőzés, mígnem teljesen váratlanul Ferenczi bombagóljával szépített a hazai csapat, amely ettől ismét felbátorodott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig.

A térfélcserét követően egy ideig nem tudott mit kezdeni a Puskás Akadémia feljebb tolt védekezésével a DVSC, de aztán fokozatosan ismét magához ragadta a kezdeményezést, helyzete viszont csak egy volt, azt pedig Dzsudzsák csúnyán mellé és fölé lőtte. A játékrész derekán a riválisnak is volt egy ziccere, de azt Milosevic hárította bravúrral. A hajrában tudta fokozni a nyomást a hatszoros kupagyőztes Loki, azonban a 2018-ban döntős Puskás Akadémia egy gyors ellenakcióval végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/PFLAhu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)