Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

A szakadék szélén

Az utolsó játéknapjához érkezett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, és már csak két, de annál fontosabb kérdés maradt megválaszolatlanul.

Vajon a Gyirmót mellett melyik csapat búcsúzik az első osztálytól? Illetve a Puskás Akadémia vagy a Kisvárda lesz-e az ezüstérmes?

A megfejtés egyelőre két- helyesebben négyesélyes, de legkésőbb vasárnap 18 órára lehull a lepel, kiderül, hogy a két patinás fővárosi alakulat, azaz a Honvéd és az MTK közül melyiktől kell érzékeny búcsút vennie az OTP Ligának, illetve a két erőn felül szereplő vidéki együttes közül kié lesz a dobogó második foka.

Az egyértelmű, hogy mind Kispesten, mind a Hungária körúton tragédiaként élnék meg a kiesést, viszont az hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindkét együttes háza táján sokat „tettek érte”, hogy a következő szezonban egy osztállyal lejjebb folytassák.

A kék-fehérek elsősorban ősszel és télén, a piros-feketék pedig tavasszal rukkoltak elő kilátástalan futballal, amelynek nem is lehetett más a következménye, mint hogy az utolsó utáni pillanatig csupán egy hajszálon múljon a bennmaradás.

Ám az a hajszál még nem szakadt el, és ma délután valamelyik gárda ennek segítségével kihúzhatja magát a slamasztikából.

De vajon melyikőjük lesz a szerencsés kiválasztott? Mert szerencsére itt is, ott is nagy szükség lesz, efelől ne legyen kétségünk.

Puskás Akadémia  – Honvéd

A kispesti alakulat látszólag jobb helyzetben van, lévén két pont előnnyel futnak neki a záró fordulónak, így a saját kezükben van a sorsuk. Más kérdés, hogy a hosszú ideje veretlen Puskás Akadémiához utaznak, amely győzelme esetén még az ezüstérmet is megszerezheti.

Fontos tudni, hogy Vignjevics mester  tanítványai már egy döntetlennel is ünnepelhetnek, ám vereség esetén már csak egy reményük marad.

Úgy hívják, hogy Debrecen.

MTK – Debrecen

A Hungária körúton a hazai szurkolók nem csupán a kedvenceikkel, hanem a mobiltelefonjuk nyomkodásával is el lesznek foglalva, és a hajrá MTK mellett fel fog harsanni egy-két hajrá Puskás Akadémia kiáltás is.

Nem csoda, Futács Márkóéknak csak és kizárólag a győzelem adhat reményt, de emellett a kispestiek felcsúti vereségéért is fohászkodniuk kell.

Nem könnyű küldetés, de ha megnézzük, hogy néhány hete – amikor már mindenki leírta őket – hol tartottak, mesébe illő bravúr, hogy továbbra is pislákol, sőt napról napra egyre fényesebben izzik a remény lángja.

Kisvárda – ZTE

Tiszta sor, a két pont előnnyel álló kisvárdaiak döntetlen vagy győzelem esetén a többi mérkőzéstől függetlenül megszerzik az ezüstérmet.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban az MTK hazai győzelmét ajánlom, így legalább a kék-fehérek elmondhatják, hogy az új edzővel, Horváth Dáviddal megtáltosodva, nagy hajrát kivágva minden tőlük telhetőt megtettek, hogy az előző szakmai stáb baklövéseit helyrehozzák (1,83-as odds).

A két sorsdöntő összecsapást egy időben, 16 órától az M4, illetve a Duna World csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)