Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Barcelona - Szeged

A Szeged tíz góllal kikapott a Barcelonában

A Szeged 35-25-re kikapott a címvédő Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szerdán.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 13. forduló, B csoport:

Barcelona (spanyol) – OTP Bank-Pick Szeged 35-25 (20-10)

lövések/gólok: 57/35, illetve 50/25
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/1
kiállítások: 2, illetve 0 perc

A vendégek keretéből Mirko Alilovic, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Matej Gaber hiányzott, vagyis Mikler Roland a kapus, Rosta Miklós pedig a beálló posztján maradt egyedül.

Az erőviszonyoknak és az esélyeknek megfelelően remekül kezdett a Barcelona, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedzőnek már a 11. percben időt kellett kérnie (9-4). A hazaiak szinte minden alkalommal góllal büntették ellenfelük hibáját, és tovább növelték a különbséget (12-5). Rendkívül gyorsan kézilabdáztak a katalánok, de különösebben nem kellett megerőltetniük magukat, a 28. percben így is tíz góllal vezettek már.

A meccs kétharmadánál 12-0 volt a lerohanásból szerzett gólok száma a BL-címvédő javára, és a különbség is éppen tucatnyi találat volt (27-15). Ekkor már régen eldőlt a meccs, ezért a spanyolok nem diktáltak olyan nagy tempót, mint korábban, a játék pedig leginkább egy barátságos mérkőzésre hasonlított. Ezt támasztotta alá, hogy a játékvezetők összesen egyetlen alkalommal ítéltek kiállítást a hatvan perc során.

Dika Mem, Blaz Janc és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Gonzalo Pérez de Vargas 15 védéssel járult hozzá a katalánok vártnál is simább sikeréhez. A túloldalon Rosta Miklós öt, Alexander Blonz négy alkalommal talált be, Mikler Roland 16 védéssel zárt.

A két együttes 22. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 17. győzelme.

A hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén álló Veszprém csütörtökön a portugál FC Portót fogadja. Az öt sikerrel és nyolc vereséggel csoportjában hatodik Szeged egy hét múlva hazai pályán a francia HBC Nantes ellen zárja a BL csoportkörét.

Forrás: MTI; Fotó: