Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
jégkorong

A szlovák szövetség kihagyja a válogatottból a KHL-ben játszókat

A Szlovák Jégkorong Szövetség úgy döntött, hogy nem hív meg a májusi elitvilágbajnokságon induló nemzeti csapatba olyan hokist, aki az orosz bázisú KHL-ben játszik.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint az Oroszország ukrajnai háborúja miatt hozott szlovák döntés kilenc kerettagot érint. Heten orosz, ketten pedig kazah, illetve kínai KHL-es csapatban játszanak.
A sportág nemzetközi szövetsége (IIHF) a múlt héten jelentette be, hogy a 2023/24-es szezon végéig meghosszabbítja az orosz és a fehérorosz válogatottak eltiltását az IIHF-tornákon való részvételtől.

A lett-finn közös szervezésű világbajnokság május 12-én kezdődik és 28-án ér véget. Szlovákia a B jelű csoportban, Rigában szerepel Kanada, Csehország, Svájc, Lettország, Norvégia, Kazahsztán és Szlovénia társaságában, az elitbe a tavalyi divízió I/A-es világbajnokságról felkerült magyar válogatott az A csoportban, Tamperében Finnország, az Egyesült Államok, Svédország, Németország, Dánia, Franciaország és Ausztria legjobbjaival kerül szembe.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)