Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A törökök ellen a kijutásért játszik a női válogatott

A magyar női asztalitenisz-válogatott csütörtökön, a törökök ellen játssza utolsó mérkőzését a szeptemberi, malmői Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Az Ormai László Csarnokban sorra kerülő összecsapás tétje a csoport második helye, s az ezzel együtt járó egyenes ági kijutás.

Az A1 jelű trióban a magyarok és a törökök is oda-vissza kikaptak a végső győzelemre is esélyes románoktól, így a két csapat egymás elleni eredményei döntenek a szintén továbbjutó második helyről.

Póta Georgináék tavaly októberben meglepetésre 3-1-re kikaptak Isztambulban, így ezúttal legfeljebb egy találkozót veszíthetnek el. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elárulta: ahogy a törökországi meccsen, úgy most is Póta, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz alkotja majd a válogatottat.

A magyarok célja természetesen a 3-0-s győzelem, de akkor sem veszik el a kijutás lehetősége, ha nem sikerül megszerezni a csoport második helyét, mert csoportharmadikként még a pótselejtezőn is ki lehet harcolni a malmői részvétel jogát.

A csütörtöki mérkőzés 17.30 órakor kezdődik.

A csoport állása: 1. Románia 8 pont, 2. Törökország 4, 3. Magyarország 3

Forrás: MTI; Fotó: WTT
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)