Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas Óbuda

A Vasas nagy csatában kapott ki a Rzeszówtól

A Vasas Óbuda hazai pályán hiába vezetett 2-0-ra, végül 3-2-re kikapott a lengyel kupagyőztes Rzeszówtól a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, kedden.

A magyar bajnok a következő körben, január 11-én a francia bajnok Mulhouse-t fogadja a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Eredmény:

Vasas Óbuda – Developres Rzeszów (lengyel) 2-3 (20, 26, -20, -20, -9)
——————————————————————
a legeredményesebb játékosok: Fricova 22 pont, Bannister 19, illetve Blagojevic 18, Jurczyk, Kalandadze és Rapacz 15-15

Az állás: 1. Rzeszów 5 pont/2 mérkőzés, 2. A. Carraro Imoco Conegliano (olasz) 3/1, 3. Vasas Óbuda 1/2, 4. Mulhouse (francia) 0/1

A magyar bajnok a klubvilágbajnok Conegliano otthonában elszenvedett 3-0-s vereséggel rajtolt az elitsorozat csoportkörében, míg a lengyelek a Mulhouse-t ugyanilyen különbséggel győzték le két héttel korábban.

A rivális lengyel válogatott röplabdázók mellett amerikai, cseh, georgiai és szerb idegenlégióst is foglalkoztat. Utóbbi játékos, Jelena Blagojevic idén világbajnokságot, tavaly olimpiai bronzérmet, 2017-ben és 2019-ben pedig Európa-bajnokságot nyert a nemzeti csapattal. Mellette a francia edző Stéphane Antiga büszkélkedhet kiemelkedő eredménnyel: a tréner a lengyel férfi válogatottal 2014-ben vb-t nyert.

A keddi mérkőzésen a Vasas jól kezdett, az első játszmában nemcsak tartotta a lépést előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelével szemben, hanem a szett derekánál négy ponttal vezetett is. A felvonás második felére rendezték soraikat a mintegy ötven szurkolójuk által biztatott vendégek, de a magyar bajnok újra megrázta magát és remek csapatmunkával – némi meglepetésre – előnybe került.

A második etapot a Rzeszów kezdte jobban, de a hazaiaknál a szlovák Fricova és az amerikai Bannister is remekül játszott, így jelentős előnyt nem tudott kialakítani. Amikor a Vasas játékosai több ki nem kényszerített hibát is elkövettek, a lengyelek elhúztak, és bár a hazaiak a hajrára fordulva eltüntették hárompontos hátrányukat, a Rzeszów két szettlabdához jutott. A magyar csapat ezeket bravúrral hárította, majd Bannister és Fricova támadásaival ezt a szettet is „ellopta”, ezzel biztossá vált pontszerzése.

A harmadik játékrészre feljavult a vendég együttes, amely Rapacz vezérletével hamar ötpontos előnyt alakított ki. A Vasast edző görög Jannisz Atanaszopulosz cserékkel frissített, de a lengyelek védekezése ebben a szettben szinte tökéletes volt, erre alapozva pedig szépítettek.

A negyedik játszmára visszaesett a Vasas támadási hatékonysága, de amikor a blokkvédekezése összeállt, hatpontos hátrányát eltüntetve egyenlített. Ezt követően többször is hiba csúszott a drukkerek által hajtott hazaiak játékába, így hiába nem szakadt le jelentősen ellenfelétől, döntő szettre kényszerült.
A rövidített felvonás elején alaposan „kinyitotta” a lengyel Szuperkupa idei nyertese a házigazdát, de a Vasas még egyszer visszazárkózott mínusz kettőre. Ezt követően már végig a lengyelek akarata érvényesült, akik a vártnál sokkal nagyobb csatában ugyan, de nyerni tudtak.

A 145 perces találkozó legjobbja Fricova volt 22 ponttal.

Forrás: MTI; Fotó: vasasvolleyball.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)