Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mezőkövesd - Vasas

A Vasas öt hónap után ismét a Mezőkövesd ellen nyert

A sereghajtó Vasas 4-1-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának második szombati mérkőzésén.

Az előző öt összecsapásukat elveszítő fővárosiak több mint öt hónap, illetve tíz nyeretlen kör után győztek ismét az élvonalban, legutóbb szintén a Mezőkövesdet múlták felül. Desits Szilárd megbízott vezetőedző irányításával először gyűjtötte be a három pontot a Vasas, amelynek így is hét pont a hátránya a bennmaradást jelentő tizedik helyezett MOL Fehérvárral szemben.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 1-4 (1-2)

Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: Da. Babunski (11., 11-esből), illetve Novothny (40., 41.), Holender (70.), Otigba (89.)
sárga lap: A. Lukic (25.), Karnyickij (35.), Ephestion (89.), illetve Berecz (9.), Otigba (28.), Szivacski (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Filip – Da. Babunski (Bobál G., a szünetben), Cseri, Karnyickij – Vajda (Ephestion, 76.), Besirovic, Molnár (Nagy D., 72.)

Vasas FC: Uram – Szivacski (Baráth, 92.), Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora, Berecz, Urblik (Hidi P., 86.), Szilágyi (Ódor, 75.) – Holender (Hidi M., 86.), Novothny (Ihrig-Farkas, 92.)

Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, a Vasasnak volt egy veszélyes távoli lövése, míg a hazaiak ziccerét Uram védte ki. A meccs képén az sem változtatott, hogy a matyóföldi együttes 11-esből vezetést szerzett. A sereghajtó fővárosiak az elmúlt hetekhez képest bátrabb és támadóbb szellemű játékot mutattak, elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, Piscitelli pedig többször is bravúrral hárított. Egy hatalmas védelmi hibából mégis majdnem a Mezőkövesd növelte az előnyét, ugyanis a 100. élvonalbeli meccsén játszó Besirovic lövését Iyinbor a gólvonalról tisztázta. A kihagyott ziccer szinte azonnal megbosszulta magát, ugyanis Novothny két perc alatt két hasonló gólt szerzett, így fordítottak az angyalföldiek.

A folytatásban nem tudott újítani a váratlanul hátrányba kerülő Mezőkövesd, így a Vasas növelhette volna az előnyét. A kezdeti rohamok aztán alább hagytak, de a hazai együttes így sem volt képes komoly nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, sőt, egy gyors ellenakció végén Holender eldöntötte az összecsapást. A hátralévő húsz percben a piros-kékek biztosan őrizték az előnyüket, sőt, a hajrában Otigba fejese a kegyelemdöfést is megadta a riválisnak, így a Vasas hosszú várakozás után megérdemelt győzelmet aratott.

Forrás: MTI; Fotó: vasasfc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)