Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vegas Golden Knight

A Vegas nyerte a döntő első felvonását

A Vegas Golden Knights remek utolsó harmadot produkálva 5-2-re legyőzte a vendég Florida Panthers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén, szombaton.

Döntő, 1. mérkőzés:

Vegas Golden Knights – Florida Panthers 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

gól: Marchessault (18.), Theodore (31.), Whitecloud (47.), Stone (54.), Smith (59.), illetve E. Staal (10.), Duclair (40.)

Az egyaránt fennállása első Stanley Kupa-sikeréért hajtó csapatok összecsapása hatalmas Szergej Bobrovszkij védéssel indult, az orosz légiós lepkéskesztyűvel hárított. Erősen nyomott a házigazda, azonban Eric Staal emberhátrányban becsapta Adin Hillt, majd a kaput megkerülve vezetést szerzett a Panthersnek. Még a szünet előtt – újabb vegasi előnyben – Jonathan Marchessault maradt üresen, és kapáslövéssel egyenlített. A támadó a legutóbbi hat összecsapásán ötödször volt eredményes.

A két kapus helyett többször a kapuvas is hárított, majd egyszer Hill visszavetődve, bottal hátranyúlva védett óriási bravúrral. A találkozó derekán Shea Theodore távoli, takarásból leadott kísérlete talált utat Bobrovszkij hálójába. Ám a Florida 11 másodperccel az újabb pihenőt megelőzően Anthony Duclair révén egyenlített a támadó harmadban elhozott buliból.

A folytatásban már a Golden Knights akarata érvényesült. A 47. percben, már amikor úgy tűnt, felszabadítanak a védők, Zach Whitecloud lövését a vendégek kapusa ismét nem láthatta az előtte tornyosulóktól. Az 54. percben Mark Stone a levegőből lopta le az indítást, majd a hálóba emelt. A bírók hosszú videózás után adták meg a találatot, azt vizsgálták, hogy a hazai csapatkapitány a vállsík fölött ért-e a koronghoz. Később elszabadultak az indulatok, négyen is fegyelmi büntetést kaptak, és nem térhettek vissza.

A végén Reilly Smith üreskapus góllal állította be a végeredményt, miután a Panthers szólót hibázott. Hill 33 védéssel járult hozzá a diadalhoz, a túloldalon Bobrovszkij 29 lövést hárított. A Florida először kapott ki az idei playoffban, amikor a mérkőzés első gólját ütötte.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc magyar idő szerint kedd hajnalban folytatódik ugyancsak Las Vegasban.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)