Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mezőkövesd - ZTE

A ZTE nyerte a mezőkövesdi kiesési rangadót

A Magyar Kupa szerdai döntőjére készülő Zalaegerszeg hátrányból fordítva 2-1-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati kiesési rangadóján.

A négymeccses nyeretlenségi sorozatát lezáró kék-fehérek kispadjára így sikerrel tért vissza a hétfőn kinevezett Boér Gábor vezetőedző, míg a Mezőkövesd egymást követő negyedik találkozóján szenvedett vereséget.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, v.: Pintér
gólszerzők: Besirovic (32.), illetve Tajti (57.), Mim (74.)
sárga lap: Nagy D. (45.), A. Lukic (56.), Zahary (79.), Drazic (89.), illetve Sankovic (59.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai (Zahary, 61.), A. Lukic, Pillár, Filip – Brtan, Da. Babunski (Vajda S., 76.) – Besirovic, Cseri (Molnár G., 76.), Nagy D. (Karnyickij, 76.) – Drazic

ZTE FC: Demjén – Lesjak (Szafronov, 65.), Kálnoki-Kis, Mocsi – Huszti (Ubochioma, a szünetben), Bedi (Grezda, 53.), Sankovic, Szendrei, Gergényi – Szalay Sz. (Tajti, a szünetben), Németh D. (Mim, 71.)

Mindkét csapat óvatosan kezdett, így a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapuk pedig egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Mezőkövesd „megszállta” a saját térfelét, így valamelyest a Zalaegerszegnél volt többet a labda, de támadásaiból hiányzott az elképzelés, ezzel szemben a szórványos hazai kontrák között voltak ígéretesek. Egy ilyen gyors ellenakcióból a matyóföldiek szereztek vezetést. A gól nem változtatott a játék képén, a ZTE meddő mezőnyfölénye kevés volt az egyenlítéshez a szünetig.

A térfélcserét követően is hasonló mederben folyt a mérkőzés, a szünetben hármat cserélő kék-fehéreknek mégis sikerült egyenlíteniük, méghozzá éppen egy friss ember, Tajti szabadrúgásgóljával. Döntetlennél ismét elsősorban a biztonságra törekedett mindkét együttes. A meccset a zalaiak egy másik csereembere, Mim döntötte el egy szöglet utáni szép lövéssel. A hátralévő bő negyedórában a hármas csere ellenére sem tudott újítani a Mezőkövesd, amely így pont nélkül maradt a kiesési rangadón, sőt a ZTE járt közelebb az újabb gólhoz, de egy ízben a keresztléc segítette ki Piscitellit.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)