Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sullivan - Trump

Álomdöntő

Ma 14 órától megismétlődik a májusi sznúker világbajnokság döntője, vagyis Ronnie O’Sullivan ismét összecsaphat fiatalabb riválisával, a szintén angol Judd Trumppal. Tavasszal, a sportág legrangosabb versenyén a rutin legyőzte az ifjonti hévet, és akkor azzal Ronnie megszerezte a rekordbeállítást jelentő hetedik vb-trófeáját.

Nos, nagyon úgy fest, hogy rekordok ide, rekordok oda, a rövidesen 47 esztendős klasszis továbbra is éhes a sikerre, vagyis esze ágában sincs átadni a trónt a feltörekvő nemzedéknek. Minderről ezen a héten is meggyőződhettünk.

Az aktuális verseny helyszíne Bolton, ahol a Champion of Champions elnevezésű viadal utolsó napjához érkeztünk. A rangos eseményen a tavalyi szezon tornagyőztesei indulhattak, hogy eldöntsék, melyikük lesz a Bajnokok Bajnoka. Ahogy az általában lenni szokott, több váratlan eredmény is született a hét folyamán. Ezek közül kiemelkedik az egyik ifjú kínai, a mindössze 21 esztendős Fan Zhengyi nagyszerű menetelése, amely során először az ausztrálok világbajnokát Neil Robertsont, majd az egyre jobb formába lendülő, rutinos walesi Ryan Dayt is döntő frémben múlta felül.

Robertsont kivéve az igazi nagyágyúk hozták a papírformát, és csak akkor volt kénytelen valamelyikőjük búcsúzni, ha egy hasonló klasszissal találta magát szemben. Így járt a négyszeres világbajnokok csatájában John Higgins a régi önmagától még messze járó Mark Selby ellen, illetve a két hete újabb tornát nyerő Mark Allen a parádésan sznúkerező Trumppal szemben.

Az elődöntőkben Trump Selbyvel játszott, és noha 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, akkor a balkezes zseni egy sebességgel feljebb kapcsolt, állva hagyta leicesteri riválisát, és végül 6-3-mal bemasírozott a fináléba. Ezek után a sportág szerelmesei máris dörzsölhették a tenyerüket, hiszen kialakulóban volt az álomdöntő. Azonban ehhez még szombaton este Ronnie-nak el kellett búcsúztatni a kínaiak tehetségét, Fan Zhengyit. Ám ha a „Rakéta” üzemi hőmérsékleten játszik, akkor aligha találunk bárkit, aki meg tudja állítani, vagy akár csak meg tudja szorítani őt. Azért egyetlen kivétel talán akad…

Ő pedig nem más, mint egy bizonyos Judd Trump.

Ennek ellenére tippmix esélylatolgatás rovatunkban Ronnie O’Sullivan győzelme javaslom (1,7-es odds).

Fotó: SkySport