Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
magyar férfi kardcsapat

Aranyérmes a férfi kardcsapat Madridban

Aranyérmet nyert a magyar férfi kardcsapat a spanyolországi világkupa-versenyen.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttes – amely a madridi viadalt a világranglista második helyéről kezdte – 45-39-re verte a törököket, 45-41-re a japánokat, majd 45-40-re az olaszokat. A másik ágon az amerikaiak kerültek döntőbe, itt a sorozatban négyszer világbajnok, Tokióban olimpiai aranyérmes, világranglista-vezető dél-koreaiak a 16 között kikaptak a georgiaiaktól – a viadal eredményközlője szerint. A magyarok a fináléban fordulatos küzdelemben 45-42-re győztek. Az első három pár után az amerikaiak vezettek, majd jött a fordítás, a magyar csapat előnye a hatodik és a hetedik pár után kilenc találat volt, aztán az amerikai együttes fordított 14-4-es asszóval, végül Szilágyi nyert 6-2-re.

A jövő évi párizsi olimpiára az egyéves kvalifikációs sorozatban lehet gyűjtögetni a pontokat. A csapatversenyben elért eredmények fontosabbak, mert a válogatott kvótaszerzése esetén egyéniben biztossá válik a maximálisan engedélyezett három vívó szereplése.

A női válogatott a georgiai Batumiban versenyzett és hetedik lett. A szombaton egyéniben bronzérmes Márton Anna, valamint a tavaly csapatban világbajnok Battai Sugár, Pusztai Liza és Szűcs Luca alkotta – a nemzetközi szövetség rangsorában harmadik – együttes a 16 között 45-36-ra legyőzte a kínaiakat, a negyeddöntőben viszont 45-33-ra kikapott a spanyoloktól. A folytatásban, az 5-8. helyért rendezett szakaszban 45-39-re alulmaradt a dél-koreaiakkal szemben, végül 45-42-re legyőzte az azerieket.

Forrás: MTI; Fotó: BIZZI Team
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)