Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Mi más is juthatott volna eszembe szerda este tíz óra tájban az M4 közvetítését nézve, mint Törőcsik Mari örökbecsű slágere, amely Az egyiknek sikerül, a másiknak nem címmel aratott elsöprő sikert a nyolcvanas évek végén.

Noha azóta sok víz lefolyt a Dunán, ezen a tegnapi fülledt nyári estén megszólalt bennem a Körhinta, az Édes Anna, vagy éppen a Déryné, hol van? című filmek csodálatos tehetségű színésznőjének senkiével össze nem téveszthető hangja.

Igen, abban a pillanatban csak ezzel tudtam vigasztalni magam, amikor véget ért a Magyarország-Olaszország férfi vízilabda mérkőzés, amelyet a hazai rendezésű világbajnokságon a négy közé kerülésért vívtunk.
Merthogy a keddi örömködés után ez a találkozó bizony rendkívül szomorúvá tett. És nem csupán engem, hanem sok milliónyi magyar szurkolót, akik egy emberként szorítottak érte, hogy a hölgyek nagyszerű győzelme után a férfi csapat is kövesse őket, és bejusson az elődöntőbe.

De amíg az egyiknek sikerült, a másiknak nem…

Mert amíg a hölgyek egy végletekig kiélezett, kevés gólos összecsapáson felülmúlták az ausztrálokat, addig  Märcz Tamás tanítványai valahol a második félidő derekán elveszítették a fonalat, és pillanatok alatt háromgólos hátrányba kerültek, ahonnan már nem volt visszaút.

Magyarország - Olaszország vízilabda
Budapest, 2022. június 29. Jansik Szilárd a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország – Olaszország mérkõzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédõ Olaszországtól. MTI/Illyés Tibor

Hogy vajon miért nem sikerült meggyőzőbb játékkal előrukkolni, annak nyilván több összetevője van, mindenesetre lehangoló volt látni, hogy volt olyan nyolcperces szakasza is a találkozónak, amikor egyetlen gólt sem sikerült szereznünk. Talán ha végig ugyanolyan bátran lövünk távolról, mint az utolsó két percben, akkor minden másképpen alakul.

De mint tudjuk, a sportban a „ha” nem játszik…

Fókuszáljunk tehát most már a hölgyekre, mert ma este újra vízbe szállnak, hogy kiharcolják a döntőbe jutást.

A 21 órakor kezdődő mérkőzésen a holland válogatott lesz az ellenfelünk, vagyis a verhetetlennek tűnő egyesült államokbeli alakulatot sikerült elkerülni, így remek alkalom nyílik rá, hogy szombaton a világbajnoki címért is megküzdhessünk.

És ha már az egyiknek nem, a másiknak biztosan sikerülni fog.

A Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ezúttal a gólszámra tennék, mégpedig a 18,5 gól alatt kimenetelre (1,85-ös odds)

A mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)