Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC - OSC

Az FTC nyerte a magyar rangadót

Az FTC 12-11-re legyőzte pénteken a vendég OSC-t a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 8. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo – Genesys OSC Újbuda 12-11 (3-3, 4-3, 3-2, 2-3)

gólszerzők: Merkulov 3, Argiropulosz, Jansik 2-2, Vigvári Ve., Ubovic, Fekete, Damonte, Varga D. 1-1, illetve Burián 3, Bundschuh 2, Dala, Manhercz, Várnai, Tóth, Csacsovszky, Angyal 1-1

A két együttes múlt héten az újbudaiak pályaválasztásával találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, a Ferencváros gyakorlatilag a félidőre eldöntötte az összecsapást és könnyedén, 16-12-re nyert.

A magyar mezőny két élcsapata többször is találkozott már egymással az idény során, a BENU Magyar Kupa döntőjében a zöld-fehérek a hat gólt szerző görög Sztilianosz Argiropulosz vezérletével diadalmaskodtak, a bajnokságban pedig Varga Dénes klasszisa döntötte el a rangadót, a Ferencváros olimpiai, világ- és Európa-bajnoka öt gólt dobott.

A BL magyar rangadója ezúttal szorosabban kezdődött annak köszönhetően, hogy a vendégek remekül használták ki emberelőnyös lehetőségeiket, míg fordított helyzetben a zöld-fehérek a szokottnál kevésbé voltak hatékonyak. A 3-3-as döntetlenről induló második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, az OSC pedig 6-6-ig tartotta a gyakorlatilag százszázalékos fórkihasználását, egy ízben kettős emberelőnyben talált kapuba. Amint megszakadt ez a bravúros sorozat egy blokk, majd a keresztléc segítségével, az FTC máris vezetést szerzett, így 7-6-os előnnyel várta a nagyszünetet. Az sem kedvezett az OSC-nek, hogy Vigvári Vincét végleg kiállították fejre irányuló szabálytalanság miatt.

A térfélcserét követően elbizonytalanodott a vendég együttes, ezt kihasználva pedig sorozatban három gólt dobva 10-6-ra elhúzott az FTC. Ekkor úgy tűnt, akár el is dőlhet a mérkőzés, azonban az OSC az utolsó nyolc perc kezdetéig két gólt faragott a hátrányából, így még maradt izgalom a negyedik felvonásra.

Ebben ráadásul remekül kezdett az esélytelenebb gárda: Manhercz emberhátrányban lopott le egy passzt a levegőből, majd az ellenakcióból Burián minimálisra csökkentette a különbséget. Sőt, az egyenlítésre is volt lehetőség, de Tóth hibázott center pozícióból, a kihagyott helyzetet pedig megbosszulta a Ferencváros. Ezt követően az ezúttal „csendesebb” meccset produkáló Varga Dénes védekezésben és támadásban egy-egy klasszis megmozdulást bemutatva három perccel a vége előtt jószerivel eldöntötte a meccset.

Az OSC azonban nem adta fel, előbb Burián parádés ejtésével, majd Angyal bivalyerős bombagóljával ismét felzárkózott. Az utolsó támadás is az újbudaiaké volt, sőt, emberelőnyt kaptak, de öt másodperccel a vége előtt Csacsovszky csúnyán fölé bombázott, így végül nem jött össze számukra a bravúros pontszerzés.

Az immár 18 pontos FTC megerősítette helyét a nyolcas döntőbe jutást jelentő első négy között, míg a hatpontos OSC nem tudott felzárkózni oda. A következő fordulóban, február 28-án a Ferencváros az előző idényben ezüstérmes szerb Novi Beograd otthonába látogat, míg az OSC a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)