Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC-Crvena

Az FTC tíz szurkolóját öt évre kitiltotta

A Ferencváros labdarúgóklubja tíz szurkolóját öt évre kitiltotta a csapat mérkőzéseiről.

Erről közösségi oldalára feltöltött videóban Kubatov Gábor klubelnök számolt be. A sportvezető az AS Monaco elleni Európa-liga-csoportmeccs kapcsán kiemelte: csütörtökön az év meccse vár rájuk, mert megvalósíthatják célkitűzésüket, hogy tavasszal is a nemzetközi kupában szerepeljenek. Hangsúlyozta: ez szurkolóik nélkül „nem megy”, majd a nézőkre utalva hozzátette, hogy „senki nem teheti kockára azt a segítséget, amit a lelátóról tudnak adni”.

Európa-liga - Ferencváros-Crvena zvezda
Budapest, 2022. október 13. A ferencvárosi Dibusz Dénes örül, miután 2-1-re nyertek a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros és a szerb Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. MTI/Illyés Tibor

„A Crvena zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja. Az UEFA nagyon könnyen ad nagy büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért például. Így aztán hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban. Tíz olyan szurkolónk van, akiket kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről, illetőleg a nemzetközi kupameccsekről is” – mondta Kubatov Gábor.

Európa-liga - Ferencváros-Crvena zvezda
Budapest, 2022. október 13. A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (b) gólja a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. MTI/Illyés Tibor

Kiemelte: volt, akit azért büntettek meg, mert a nevére szóló jegyét eladta szerb drukkereknek, akik viszont nem tudtak bemenni a stadionba, és a történteket jegyzőkönyvbe mondták. Azokat a drukkereket is kitiltották, akik kiégették a térelválasztó hálót a B-szektor előtt, majd pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára, továbbá azokat is szankcionálták, akik „fenyegetőleg léptek fel” szurkolótársaik figyelmeztetésére.
„Öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, illetőleg minden okozott kárért be fogjuk őket perelni. Ideértve a labdafogó hálót és ideértve a nemzetközi büntetéseket, amit miattuk kaptunk” – közölte Kubatov.

Európa-liga - Ferencváros-Crvena zvezda
Budapest, 2022. október 13. A ferencvárosi Adama Traoré (b2), Samy Mmaee (j2) és Mats Knoester (j), valamint Strahinja Erakovic (b) és Aleksandar Pesic (k), a szerb csapat játékosai a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros – Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Az FTC az Európa-liga főtábláján a H csoportban négy fordulót követően kilenc ponttal az élén áll az egyaránt hatpontos török Trabzonspor és francia AS Monaco, valamint a három pontot gyűjtött Crvena zvezda előtt. A legutóbbi körben a Ferencváros 2-1-es hazai győzelemmel vágott vissza a szerbeknek a 4-1-es idegenbeli vereségért, sikerével pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)