Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NB1 évértékelés

Az NB1 évértékelése (1. rész)

Vasárnap befejeződtek a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmei. Kétrészes sorozatunkban minden egyes csapatot górcső alá veszünk, és néhány mondatban összefoglaljuk, hogy mennyire volt meggyőző a teljesítményük.

Kezdjük a tabella alsó régiójában:

12. Gyirmót

A legtöbb szakértő az újonc gyirmótiakat már a bajnokság kezdete előtt a kiesők közé sorolta, és szó se róla, nem tévedtek nagyot.
Csertői Aurél együttese az egész szezon alatt mindössze hét győzelmet aratott, és egy februári jó perióduson kívül valóban végig a mezőny hátát nézte. Noha akadtak jó meccseik, bravúros győzelmeik, különösen az Újpest elleni találkozókra gondolok, valóban ez a gárda volt a mezőny leggyengébb láncszeme.

11. MTK

A patinás kék-fehér klub vezetői későn ébredtek, a korábbi vezetőedző Márton Gábor leváltását már hetekkel korábban meg kellett volna lépniük. Az új mester, Horváth Dávid kinevezése új életet lehelt a Hungária körúti csapatban, ám a műtét hiába sikerült jól, a beteg meghalt…
Jövőre Bognár Györggyel minden bizonnyal feltámadnak, és egyből visszajutnak a legjobbak közé.

10. Mezőkövesd

Ha volt hullámzó teljesítmény az NB I-ben, akkor az a Mezőkövesdé volt, nem csoda, ha hűséges szurkolói egy borsodi vurstli sebtében összeeszkábált  hullámvasútján érezték magukat.
Rendszeresen előfordult, hogy néhány parádés meccs után kijózanító pofonok érkeztek, hogy aztán mintha mi se történt volna, a mélyrepülésben lévő alakulat varázsütésre ismét csúcsformában futballozzon.

9. Honvéd

Csaknem tragédiával végződött a kispestiek 2021-2022-es szezonja, ám amikor már csak egy esélyük maradt arra, hogy megkapaszkodjanak, összeszedték magukat, és nyerni  tudtak Felcsúton.
Hja, még szép, hogy nem a legnagyobb kispesti legendáról, Puskás Ferencről elnevezett klub ebrudalta ki őket az élvonalból…
Mindenesetre az éves teljesítményük örök tanulságaként ott viríthat a Bozsik-stadion hazai öltözőjének tábláján: Így nem szabad futballozni.

8. Zalaegerszeg

A kék-fehérek idei játékáról leginkább egy Mátyás királyt idéző népmese jut az eszembe. Ugyanis a zalaiak fociztak is, meg nem is, szórakoztatták is a közönséget, meg nem is, és hagytak is magukról némi emléket, meg nem is. Persze, a szép emlékeket nem az utolsó hat fordulóban rendre vereséget szenvedő gárda szállította, az addigra már bennmaradó, és edzőjét, Waltner Róbertet elveszítő csapat kissé motiválatlanná vált.

7. Debrecen

A hajdúságiak pont ott végeztek, ahol a keretük és a lehetőségeik alapján végezniük kellett. Igazi középcsapatként, nagyobb kilengések nélkül játszották végig az idényt. Ennek vannak pozitív és negatív hozadékai is, egyvalamire viszont mérget vennék: még a legfanatikusabb, legelvakultabb Loki-szurkolók se fogják újra megrendelni az étlapról kedvenceik kissé rágos, néhol odakozmált, ám egy kis ételízesítővel mégiscsak elfogyasztható 2021-2022-es szezonját.

2. rész
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)