Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Fehérvár - Újpest

Az Újpest győzött Fehérváron és megelőzte riválisát

Az Újpest 1-0-ra nyert a MOL Fehérvár FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójából elhalasztott és hétfő este pótolt mérkőzésén.

A lila-fehérek három pozíciót javítva feljöttek a hetedik helyre, többek között a legyőzött riválist is megelőzték.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 0-1 (0-0)
———————————–
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2347 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Pauljevic (80.)
sárga lap: Heister (63.), Rúben Pinto (66.), illetve Antonov (15.), Pauljevic (91.), Szabó B. (99.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Serafimov, Stopira (Larsen, 74.), Heister – Fiola, Rúben Pinto (Bamgboye, 82.), Houri (Kastrati, 60.) – Dárdai P. (Zivzivadze, 74.), Kodro, Bumba (Schön, 60.)

Újpest FC: Nicolic – Szabó B., Csongvai, Diaby, Antonov – Mack (Boumal, 73.), Onovo – Simon K. (Pauljevic, 63.), Katona M., Csoboth (Bjelos, 87.) – Gouré (Tallo, 73.)

Már az első percben két hatalmas védést kellett bemutatnia a vendégek kapusának, hogy ne vezessen a Fehérvár, amely a folytatásban is több gólt ígérő helyzetet dolgozott ki. A lila-fehérek a biztos védekezést helyezték előtérbe, többször teljesen beszorultak a saját tizenhatosuk környékére, amikor pedig támadásba lendültek, akkor sem tudtak gólhelyzetbe kerülni. A félidő végére visszaesett a tempó, úgy tűnt, mindkét együttes a szünet utánra tartalékol.

Fordulás után sem pörögtek fel a csapatok. A Fehérvár támadásban teljesen tanácstalan volt, az Újpest megérezte, hogy lehet keresnivalója, de sokáig nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt megszületett az újpesti gól, Branko Pauljevic tekert szépen a kapuba. A hazaiak elkeseredetten mentek előre az egyenlítésért, de nagyok sok hibával, szétesően futballoztak, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)