Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
UTE jégkorong

Az Újpest jutott utolsóként a négyes döntőbe

Utolsóként az Újpest jutott a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjébe, miután a harmadik forduló szerdai visszavágóján 3-1-re legyőzte a Ferencvárost.

Eredmény, 3. forduló, visszavágó:

UTE – FTC-Telekom 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
————————————-
Továbbjutott: az Újpest, 5-3-as összesítéssel

A december 8-i első felvonáson 2-2-es döntetlen született, így egyszerű volt a képlet: amelyik együttes nyer, bekerül a január 28-29-i Final Fourba, amit a Tüskecsarnokban rendeznek.

A Ferencváros szerzett vezetést az első harmadban, a lila-fehérek a feszült pillanatokkal tarkított második húsz percben fordítani tudtak. A záró játékrészben a korábban a zöld-fehéreket erősítő Németh Attila megszerezte az Újpest harmadik találatát, és bár a hajrában kapuslehozatallal próbálkozó FTC kapuvasig jutott, közelebb zárkózni nem tudott.

Az már korábban eldőlt, hogy a címvédő DEAC, valamint az osztrák ligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19 mellett a Budapest JAHC is ott lesz a legjobb négy között. A január 28-i elődöntőben a debreceniek és a fehérváriak elkerülik egymást, hozzájuk sorsolják a két fővárosi klubot.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/utehoki
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)