Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Újpest - Vasas - Honvéd

Bajban a Lilák

Áll a bál három fővárosi nagycsapat, az Újpest, a Vasas és a Honvéd háza táján. Nem véletlenül, ugyanis ezek az egykor volt sokszoros bajnok gárdák szépen, libasorban az NB I-es tabella utolsó három helyén szerénykednek, immár három pontra leszakadva az utóbbi hetekben megtáltosodó, és a kilencedik helyre felkapaszkodó Mezőkövesd együttesétől.

Miután tíz nap múlva kezdetét veszi az év legfontosabb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, ebből az évből már csak két lehetőségük lesz, hogy elkerüljenek a kiesőzónából. Mindezek tetejébe a Honvéd és a Vasas csütörtökön egymás ellen próbálhat javítani. Az Újpest az első lépést a menekülésre ma este 20 órától teheti meg, amikor a Megyeri úton fogadják az edzőváltás óta magára találó Fehérvárt. Nem lesz egyszerű mutatvány, ugyanis Huszti Szabolcs érkezése megmozgatta a fehérvári állóvizet, amely legutóbb a Ferencváros ellen egy bravúros pontszerzésben teljesedett ki.

A Megyeri úton viszont halvány lila jelét sem látni, hogy megmozdulna valami, sőt az elmúlt hetekben egyre kiábrándítóbb a csapat játéka. Különösen azt nehezményezik a szurkolók, hogy sem a Puskás Akadémia, sem a Zalaegerszeg ellen nem sikerült győzelemre váltani az emberelőnyt, ráadásul Zalában több mint egy félidő fórban nemhogy gólt, de még valamire való helyzetet sem sikerült kialakítani, pedig a tíz főre fogyatkozó hazaiak a második játékrészben csak és kizárólag a védekezéssel voltak elfoglalva.

Igen ám, de ha nincs a pályán kreatív, jó technikájú, vagy cselezni, netán átlőni képes játékos, akkor csak véletlenül születhet gól.

Márpedig tudjuk, hogy csodák csak a mesében vannak. Az Újpest jelenlegi kerete tele van másodosztályú képességekkel rendelkező futballistával, és ha télen nem történik komolyabb vérfrissítés, nagyon szomorú tavasz köszönthet be a Szusza Ferenc Stadionba. Tavaly egyszer már eljátszották mindezt a vezetők, de akkor sikerült két-három minőségi, azonnal bevethető klasszist igazolni, és elkerülni a szégyent, vagyis a kiesést, ám arra semmi garancia nincs, hogy ez idén is működőképes projekt lehet.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ezúttal sokgólos mérkőzést vízionálok, hiszen úgy gondolom, hogy egy valamire való szakember, esetünkben Kruscsics mester tanul az elkövetett hibákból, és győzelemre játszik, ugyanis a döntetlenekkel egyenes út vezet a másodosztályba (tipp: 3,5 gól fölött, 2.5-ös odds).

A találkozót az Duna World csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)