Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ftc - Ferencváros bajnok

Bajnok a Ferencváros a Kecskemét kispesti vereségével

A Ferencváros megnyerte sorozatban az ötödik, összességében pedig a 34. bajnoki címét, mivel legfőbb üldözője, a második Kecskemét 1-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A lila-fehérek ugyan még pontszámban utolérhetik az éllovas Ferencvárost, azonban megelőzni már semmiképpen sem tudják, mert a zöld-fehéreknek öttel több győzelmük van. Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

A kispestiek rendkívül fontos három pontot gyűjtöttek be, ugyanis sikerükkel elmozdultak a kieső zónából, igaz, a megelőzött MOL Fehérvár FC vasárnap lép pályára az ugyancsak bennmaradásért küzdő Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Budapest Honvéd – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Bozsik Aréna, 5003 néző, v.: Bognár
gólszerző: Kerezsi (55.)
sárga lap: Eördögh (18.), Kerezsi (37.), Klemenz (66.), Doka (87.), illetve Májer (32.), Szalai G. (38.), Nikitscher (44.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Prenga, Lovric, Klemenz – Eördögh (Doka, a szünetben), Bocskay (Szabó A., 91.), Gomis, Tamás – Kerezsi (Zsótér, 67.), N. Lukic (Átrok, 89.), Ennin (Kocsis D., a szünetben)

Kecskeméti TE: Varga Á. – Szabó A., Szalai G., Belényesi – Katona B., Katona M. (Meszhi, 66.), Szuhodovszki, Nikitscher (Nagy K., a szünetben), Zeke – Májer (Tóth B., a szünetben), Banó-Szabó

Mezőnyben egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés eleje, de a Kecskemét akciói voltak veszélyesebbek, ennek nyomán a kapusok közül jószerivel csak Szappanosnak volt dolga, egy ízben saját eladott labdája után sikerült vetődve mentenie. A szünet előtti 15 percben aztán a kispestiek is veszélyeztettek, de nekik sem sikerült betalálniuk, mert az utolsó kulcspasszokba és a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A két csapat kettős cseréje sem változtatott a meccs képén, mindkét gárda győzelemre törően futballozott. A kapuk felváltva voltak veszélyben, de amíg egy kecskeméti lehetőség kimaradt, addig utána egy szép akció végén a Honvéd vezetést szerzett. A gól után a hazaiak a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, többnyire sikerrel, azonban egy ízben Szappanosnak kellett bravúrral hárítania. A hajrában és a tízperces hosszabbításban ugyan a Kecskemét teljesen beszorította a Honvédot, de a fővárosiak önfeláldozó védekezéssel állták a sarat. Az egyetlen nagy helyzete éppen a lefújás előtti pillanatban volt a Kecskemétnek, de Szalai lyukat rúgott, Belényesi pedig nem találta el a kaput, így eldőlt, hogy a Ferencváros megvédte a címét.

Forrás: MTI; Fotó: fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)