Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Lucz Anna és Vajda Bence

Balla futamgyőzelemmel döntős, Varga kiesett 200 méteren

Balla Virág megnyerte középfutamát, így bejutott a pénteki döntőbe kenu egyes 200 méteren a krakkói központú Európa Játékok kajak-kenu versenyén.

Délután minden számban az első három-három helyezett léphetett tovább a pénteki fináléba.

Balla – aki négy éve, Minszkben 500 párosban nyert már Európa Játékokat – délelőtt egy negyedik hellyel nyitott, délután azonban nagyszerű versenyzéssel bizonyította, hogy ott a helye a legjobb kilenc között. Sokáig georgiai riválisa mögött lapátolt, a hajrában viszont simán elment Mariam Kerdikasvili mellett, s magabiztos győzelmet aratott.

Az elsősorban ezres specialista – ebben a számban két éve olimpiai ezüstérmes – Varga Ádám, a magyar EJ-küldöttség egyik zászlóvivője a legrövidebb távon, a kajak egyesek középfutamában tovább folytatta ismerkedését a pályával, s bár jól mozgott, a sprinterek között nem volt esélye a továbbjutó helyek elérésére. Hatodik lett, ezzel búcsúzott, de később K-1 500 méteren még vízre száll.

Délelőtt Hajdu Jonatán (C-1) és Lucz Anna (K-1) már bejutott a döntőbe 200 méteren.

A kryspinowi pálya adottságai miatt a versenyen – amely Európa-bajnokságnak számít – csak 200 és 500 méteres számokat rendeznek.

A csütörtöki versenynap délutánján lebonyolították a 200 méteres vegyes számok előfutamait is: a Nagy Bianka, Fekete Ádám kenus duó első hellyel továbblépett a szombati döntőbe, míg a Lucz Anna, Vajda Bence kajak páros harmadik lett, s ez esetében pénteki, középfutamos folytatást jelent.

Forrás: MTI; MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)