Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Battai Sugár

Battai Sugár Katinka gondolataiban már motoszkál a párizsi olimpia

Battai Sugár Katinka első egyéni világkupa-győzelme után elsősorban a junior világbajnokságra koncentrál, de már gondolataiban ott motoszkál a kvalifikáció is a párizsi olimpiára.

A DEAC vívója szombaton magabiztos teljesítményt nyújtva aranyérmes lett a női kardozók athéni világkupaversenyén. A 19 éves vívó egyenesen a tallinni junior Európa-bajnokságról érkezett a görög fővárosba, ahol spanyol, olasz és francia ellenfeleket felülmúlva a negyeddöntőben a vb-címvédő japán Emura Miszakit verte. Az elődöntőben a Tokióban olimpiai bronzérmes francia Manon Apithy-Brunet, a döntőben pedig a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlant győzte le.

„Hatalmas élmény volt, ahogy haladtam végig a napon és vertem meg az egyre nagyobb neveket, egyre felszabadultabb és magabiztosabb lettem” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Battai, aki azt is hozzátette, hogy nehezen indult a selejtezője, mivel három-három vesztes és győztes asszó után csapattársát, Szűcs Lucát kellett legyőznie a főtáblára jutásért.

„A meccs után odajött hozzám Márton Anna és elmondta, hogy aki csapattársat ejt ki, annak mindenképpen versenyt kell nyerni, így utólag vicces visszagondolni erre” – mondta a tavalyi világbajnok magyar csapat tagja, aki azt is elárulta, hogy egyáltalán nem izgult a tornán.

A junior csapattal Eb-győztes Battai a döntőben végletekig kiélezett mérkőzést vívott ukrán riválisával, és fontos mérföldkőnek tartja első vk-győzelmét, amelyet pont ugyanott nyert, mint a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

„Nagyon nagy példaképem, ezért örülök annak, hogy van egy ilyen közös pont. Nagyon sokat dolgozom azért, hogy akár hasonló eredményeket is elérhessek, mint ő” – mondta, majd azt is megemlítette, hogy a junior világbajnokságot követően kijusson a csapattal a jövő évi, párizsi olimpiára.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)