Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Australian Open

Beéri-e Nadalt Djokovics?

Magyar idő szerint ma éjjel 1 órakor elindult a profi teniszezők idei első Grand Slam tornája, az Australian Open, vagyis az Ausztrál nyílt teniszbajnokság.

A melbourne-i viadalon a szokásoknak megfelelően a férfiaknál és a nőknél is 128-as táblán, egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek, a döntőkre a jövő hét végén, a hölgyeknél szombaton, az uraknál vasárnap, magyar idő szerint a délelőtti órákban kerül sor.

No, de ne szaladjunk annyira előre, elvégre aki meg szeretné nyerni a nagy presztízsű tornát, annak hét mérkőzésen kell diadalmaskodnia, ám ma és holnap még csak az első meccsekre kerül sor.

Az előttünk álló közel két hét legnagyobb érdekessége és egyben legfontosabb kérdése az lesz, hogy a tavalyi versenyről kiebrudalt szerb világklasszis, Novak Djokovics vajon beéri-e a Grand Slam győzelmek számában a huszonkét elsőséggel élen álló Rafael Nadalt?

A spanyol klasszis az elmúlt évben kihasználta, hogy az Australian Opent már-már házi versenyévé varázsló, amúgy itt már kilencszeres bajnok Djokovics távol kellett hogy maradjon, és megnyerte a viadalt, ám idén vajmi kevés érvet lehetne felhozni a mallorcai zseni győzelme mellett.

Ráadásul mindez nem csupán azért van így,  mert ezúttal ott van a mezőnyben az Australian Open koronázatlan királya, hanem azért is, mert Rafa a sorozatos sérülései miatt sokkal kevésbé van játékban, mint a riválisai. Meglehet,  ezekből nem sok akad, hogy mást ne mondjunk, a világranglistát vezető honfitársa, Alcaraz sérülés miatt kihagyja az év első Grand Slamét.

Nem úgy az orosz éljátékosok, Medvegyev és Rubljov, akik kifejezetten otthonosan mozognak ezen a borításon, és  akár a döntőig is eljuthatnak. Bár utóbbi a hosszú kihagyás után visszatérő osztrák Thiemmel kezd, márpedig ő igencsak nehéz ellenfélnek ígérkezik.

Fucsovics Márton révén szerencsére a magyar zászló is feltűnik a férfiak főtábláján, ő az argentin salakspecialista Coriával találkozik, míg a hölgyeknél Udvardy Pannáért, Gálfi Dalmáért és Bondár Annáért szoríthatunk.

A versenyt minden nap magyar idő szerint éjjel egytől egészen a késő délelőtti órákig az Eurosporton követhetjük figyelemmel.