Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
DVTK HUN-Therm

Belgiumban nyert a DVTK

A DVTK magabiztos győzelmet aratott a belga Mechelen vendégeként csütörtökön a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában.

Eredmények:

Női Euroliga, 9. forduló, B csoport:

Mechelen (belga) – DVTK HUN-Therm 60-96 (25-26, 16-18, 6-23, 13-29)

A magyar csapat legjobb dobói: Guirantes 21, Bernáth 19, Kányási 14, Grigalauskyte 11, Green 10

Az újonc létére 4/4-es mérleggel büszkélkedő DVTK ahhoz a Mechelenhez látogatott, amely legutóbb kikapott Sopronban, és 1/7-es mutatóval sereghajtó volt a B jelű nyolcasban.

A magyar bajnokságban 12/2-nél tartó miskolci gárda négy perc alatt 16-7-re elhúzott főként Bernáth Réka kosaraival, a mintegy 40 fős – és a hazaiaknál sokkal hangosabb – magyar szurkolótábor nagy örömére. Az 51 (!) pontot hozó nyitónegyedet követően alábbhagyott a pontzuhatag, és javarészt Völgyi Péter együttese volt előnyben, amely a nagyszünetben a mecheleni Lisa Berkaninak a saját térfeléről elengedett, dudaszós triplája után 44-41-re vezetett.

Fordulás után eldőlt a meccs, ugyanis 2 belga pontra 23 érkezett válaszul, a diósgyőriek Puerto Ricó-i légiósa, Arella Guirantes ekkor 18 pontnál járt. A 47-67-ről induló negyedik játékrészre már nem maradtak izgalmak, a piros-fehérek könnyedén begyűjtötték idénybeli ötödik sikerüket az Euroligában.

A DVTK egy hét múlva a Sopronhoz látogat.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/DVTK.kosarlabda
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)