Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Neil Robertson

Botrányok között

A sznúker szerelmesei aggódva figyelik, hogy az elmúlt hetekben milyen döbbenetes hírek érkeznek a kedvenc sportáguk háza tája felől.

Pedig január első fele a legynagyobb presztízsű meghívásos tornáról kellene hogy szóljon, vagyis a Mastersről, azaz a Mesterek Tornájáról.

Ehhez képest megvesztegetés, bunda, csalás, zsarolás és egyéb bűncselekmények gyanújától hangos az amúgy csendes mederben zajló profi sznukeres világ.

Hogy miről is van szó?

Miután a rendőrségi vizsgálatok még nagyban folynak, nehéz biztos állításokat  megfogalmazni, de az tény, hogy pontosan egy tucat kínai versenyző (köztük olyan klasszisokét, mint Yan Bingtao, Liang Wenbo és Zhao Xintong) játékjogát felfüggesztette a szövetség.

Az indoklás pedig nem mas, mint a mérkőzések illegális befolyásolása, magyarul szólva a szóban forgó versenyzők adták-vették a meccseket, komoly haszonra szert téve így a fogadóirodák által.

Hogy a szálak végül hová és kihez vezetnek, azt mindenki érdeklődéssel figyeli, mindenesetre az biztos, hogy a bűnösökre minden eddiginél nagyobb szigorral fog lecsapni a profi világszövetség fegyelmi bizottsága.

Ilyen szomorú háttérrel és negatív előjelekkel veszi kezdetét ma délután 14 órától a londoni Alexandria Palace falai között a nagyszabású Masters, ahol amúgy a világ legjobb tizenhat játékosa találkozik egymással.

Mondjuk idén ez utóbbi kijelentés nem állja meg a helyét, hiszen Bingtao, aki két éve felemelhette a díszes trófeát, illetve Xintong, aki pedig az Egyesült Királyság nyílt bajnokságát nyerte meg bő egy évvel ezelőtt, benne lett volna a mezőnyben.

Mindenki sajnálja, hogy így alakult, ám a ma rajtoló torna nélkülük is izgalmasnak ígérkezik,  elég ha csak a nyitó nap két párosítását vesszük szemügyre.

Először (14 órakor) két világbajnok csap össze egymással, vagyis Neil Robertson találkozik Shaun Murphyvel, majd 20 órától Mark Selby a beugró iráni klasszissal Hossein Vafaei-jel néz farkasszemet.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a végső győztesre tippelnénk, méghozzá Mark Selbyre (8,50-es odds).

A teljes tornát az Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Fotó: David Levene/The Guardian
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)